Koiramessut jatkaa koiraharrastajien itsenäisyysjuhlaa

Itsenäisyyspäivän ja joulun väliin sijoittuu tänä vuonna koiraihmisten lempitapahtuma, Koiramessut. Messut kerää Helsinkiin 8.–10. joulukuuta yli 20 000 koiraa. Yleisöä odotetaan tuplasti, eli 40 000.

Tänä vuonna tapahtuma on kolmipäiväinen. Perjantaina ohjelmassa ja messutarjonnassa korostuvat erilaiset koira-alan opinnot ja koiran hyvinvointi. Spesiaaliperjantaille saa pääsylipun puoleen hintaan, eli kaksi yhden hinnalla. Ohjelmassa on paljon kiinnostavaa asiaa aloitteleville koiraharrastajille ja kasvattajille.

Kotimaiset rodut ovat esillä entistä näyttävämmin, Suomen satavuotisjuhlan merkeissä kun ollaan. Esillä ovat myös omalla osastollaan hyötykoirat, eli muun muassa opas- ja avustajakoirat. Perjantaina messuilla palkitaan Vuoden Virkakoirat ja sunnuntaina palkinnon saavat 18 sankarikoiraa.

Koiramessujen suurin tapahtuma on luonnollisesti koiranäyttelyt. Perjantaina järjestetään HelsinkiWinner -näyttely, jolloin kehissä nähdään yli 5600 koiraa. Lauantaina on Pohjoismaiden Voittajanäyttely, johon on ilmoitettu yli 7500 koiraa. Sunnuntaina on vielä Voittajanäyttely, jossa koiria on yli 6700. Lisäksi lauantaina ja sunnuntaina järjestetään kaikkien rotujen pentunäyttelyt, joihin on yhteensä tulossa yli 1900 7–9 kuukauden ikäistä pentua.

Messut ovat avoinna perjantaina klo 7–20, mutta Spesiaaliperjantai-alue suljetaan jo klo 18.00. Lauantaina messut ovat avoinna klo 7–20 ja sunnuntaina klo 7–20.30. Lipunmyynti loppuu kaikkina päivinä klo 17. Arvostelu koiranäyttelykehissä alkaa kello 9–10.

Kaikki messujen ohjelma löytyy nettisivuilta: https://www.koiramessut.fi/

 

Kommentoi:

Koiramme