Karjalankarhukoira Rohmoivan Ava kaunein pohjoismaalaista rotua edustava koira

Helsingissä pidetyssä Pohjoismaiden Voittaja -näyttelyssä valittiin ensi kertaa viiden pohjoismaan koiraroduista kaunein. Valinnan suoritti suomalainen kaikkien rotujen tuomari Paavo Mattila. Voiton vei karjalankarhukoira Rohmoivan Ava, jonka omistavat Maria Kärnä sekä Maija ja Rauno Ahola.

Itse PMV-näyttelyn kaunein oli Satu Asikaisen kasvattama ja omistama sileäkarvainen collie Clingstone's Make My Day, BIS-tuomarina oli Kari Järvinen. Satu Asikaisella oli hieno menestys muutenkin, sillä hänen kasvattajaryhmänsä oli paras reilusti yli sadasta ryhmästä Irina Poletaevan valitsemana. Yhteensä näyttelyyn oli ilmoitettu 7570 koiraa.

PMV-näyttelyn kaunein oli sileäkarvainen collie Clingstone's Make My Day, BIS-valinnan teki Kari Järvinen.

Paras veteraani oli Marja Talvitien valitsemana suomenpystykorva Loukkaharjun Lapinukko, sen omistavat Päivi Silomäki sekä Toivo ja Anni Lielahti.

Nuoret koiranesittäjät eli junior handlerit kilpailivat Pohjoismaiden mestaruudesta. Nelihenkisistä joukkueista paras edusti Islantia, Suomen joukkue tuli hopealle. Myös yksilökilpailun voitto meni samalle saarelle, kun britti Jason Lynn osoitti Bergling Gunnarsdottirin ykköstilalle. Paras suomalainen oli toiseksi tullut Eveliina Kivimäki.

Suuri koiramäärä ja hyvin aktiiviset pohjoismaalaiset tulosten seuraajat yllättivät mainiosti toimineen tulospalvelun pahemman kerran, eikä järjestelmä enää toiminut iltapäivällä. Vikaa kartoitetaan yhä.

Kommentoi:

Koiramme