Kari Järvinen palkittiin Cruftsissa

Tunnettu suomalainen näyttelytuomari Kari Järvinen sai vastaanottaa vuoden kaikkien rotujen tuomari (All Breed Judge of the Year) -tunnustuksen Pawscars 2018 -hyväntekeväisyysgaalassa Englannissa. Kyseessä oli yleisöäänestys, johon saivat osallistua paitsi britit, myös muunmaalaiset äänestäjät.

Kari Järvinen aloitti ulkomuototuomarina vuonna 1972, kaikkien rotujen tuomariksi hän valmistui 1991. Hän on toiminut Suomen Kennelliiton ja kansainvälisen kennelliiton, FCI:n, luottamustehtävissä. Tällä hetkellä Järvinen on Kennelliiton valtuuston varapuheenjohtaja. Englannin Kennel Clubin jäsen hän on ollut vuodesta 1999 ja Suomen Kennelliiton kunniajäseneksi hänet kutsuttiin vuonna 2010.

Suomalaiskoirille jälleen menestystä

Perjantaina Cruftsin näyttelyssä oli vuorossa kaksi ryhmää, terrierit ja hound-ryhmä. Jälkimmäinen koostuu paitsi perinteisistä ajokoirista kuten beagle, myös monista vinttikoirista ja pystykorvista; niin ikään mäyräkoirat on ympätty tähän sekalaiseen ryhmään.

Hound-ryhmän voittoon ravasi whippet Collooney Tartan Tease. Toiseksi tuli Australiasta saapunut afgaaninvinttikoira Alaqadar Rigoletto. Kolmas oli karkeakarvainen mäyräkoira Silvae Solo ja neljäs oli italialainen irlanninsusikoira Miranda della Bassa Pavese.

Terrieriryhmässä nähtiin yksi suomalainen ROP-koira, sillä Minna Jaakkolan kasvattama valkoinen länsiylämaanterrieri White Villan King Of Hearts teki hienon tempun ollen suuresta westiemäärästä ROP. Koiran omistaa Nina Muona. Myös rodun veteraanivoitto tuli Suomessa kasvatetulle koiralle, kun Vesa Lehtosen kasvatti Who's Rock The Boat oli paras.

Salosen perheen ja Molli Nymanin sileäkarvainen kettuterrieri Texforrier Worth It voitti narttujen CC:n ja oli VSP. Lisäksi muutamissa terrieriroduissa tuli ihan mukavia luokkavoittoja ja -sijoituksia Suomeen. Crufts on niin suuri tapahtuma, että jo luokkasijoitus voi olla suuri saavutus!

Terrieriryhmän voitti USA:sta kilpailemaan tullut skotlanninterrieri Mcvans Big Bopper At Beameups. Koiran kasvattaja/esittäjä oli tällä kertaa tarkkana nostaessaan koiraa pöydälle. Sama henkilö nimittäin aiheutti suuren kohun kolme vuotta sitten esittäessään samanrotuista koiraa ja nostamalla sen ryhmäkehässä hännästä alas pöydältä.

Toiseksi terrieriryhmässä osoitettiin irlanninerrieri Lakeridge Cahal. Kolmas oli unkarilainen jackrussellinterrieri Original Master Voice Lovesong ja neljäs manchesterinterrieri Digelsa Declaration.

Tänään lauantaina vuorossa ovat Utility- ja Toy-ryhmät. Edellämainittuun kuuluvat muun muassa snautserit ja villakoirat, mutta myös dalmatiankoira ja akita. Toy-ryhmä taas koostuu pitkälti samoista kääpiökoiraroduista kuin meilläkin, lisättynä muun muassa italianvinttikoiralla ja apinapinserillä.

Kommentoi:

Koiramme