Erikoisnäyttelyiden kesäsuma

Kesäkuun toinen viikonloppu on suosittu aika järjestää erikoisnäyttely Suomen suvessa. Peräti 18 eri rotuyhdistystä on valinnut tämän viikonlopun erkkarinsa ajankohdaksi.

Lauantaina 9. kesäkuuta kokoontuvat cairnterrierit ja kääpiösnautserit Espooseen, pinserit, dobermannit ja cockerspanielit Tuusulaan, salukit Helsinkiin, faaraokoirat ja ibizanpodencot Hämeenlinnaan, islanninlammaskoirat Kempeleeseen ja bokserit Keravalle. Kotkassa nähdään alaskanmalamuutteja, Lahdessa kääpiöpinsereitä, Turussa newfoundlandinkoiria ja Lapualla Kanakoirakerhon alaiset setterit ja pointterit.

Kaksipäiväisenä oman erikoisnäyttelynsä pitävät bullterrierit Sastamalassa. Sunnuntaina lagotto romagnolot kokoontuvat Helsinkiin, mäyräkoirat Lapualle, norwichin- ja norfolkinterrierit Vantaalle. Spanieliliiton alaiset rodut kuten esimerkiksi vesikoirat, barbetit, kooikerhondjet ja spanielit taas nähdään Tampereella Kaupin vinttikoiraradalla.

Saman aikaan järjestettävät kaksi kaikkien rotujen näyttelyä antavat oman haasteensa viikonloppuun. Forssaan ilmoitettiin reilut 1660 koiraa, Alavuden Tuuriin yli 1900. Jälkimmäinen luottaa hyväksi todettuun konseptiin: halvat ilmoittautumismaksut ja kokonaan kotimaisista nimistä koostuva tuomarilista, näyttelypaikkana kuuluisan Tuurin Kyläkaupan alue. Tuntuu toimivan.

Yhtä suosittu erkkariviikonloppu on elokuun 25.–26. päivä, jolloin lauantaina on kahdentoista, sunnuntaina kuuden eri rotuyhdistyksen erikoisnäyttelyt. Näistä kolme on vielä suuria, monen rodun rotujärjestöä eli Suomen Terrierijärjestö, Suomen Kääpiökoirat sekä Bullmastiffit ja mastiffit. Terrierit nähdään Vantaan Hakunilassa ja kääpiökoirat perinteisesti Helsingin Kaivopuistossa. Mastiffit taas kokoontuvat Hyvinkään vinttikoiraradalle. 

Kaikki erikoisnäyttelyt löytyvät Kennelliiton Tapahtumakalenterista: 
https://www.kennelliitto.fi/koiraharrastukset/koiranayttelyt/nayttelyt-2018

Kommentoi:

Koiramme