Tuuli vei näyttelyn

Pohjois-Norjassa, Jäämeren rannalla Tromssassa piti aamulla alkaa koiranäyttely. Näyttelytoimikunta oli perjantai-iltana rakentanut kehät ja pystyttänyt kehäteltat. Moni näytteilleasettajakin oli käynyt pystyttämässä telttansa jo illalla.

Aamulla näky oli lohduton. Tuuli oli vienyt lähes kaiken; kehänarut, pöydät, tuolit, teltat.

Johanna Sarkkinen Kempeleestä kertoi, että tavallaan näky oli myös hieman koominen: ”Kaikki muut tavarat meidän telttaamme lukuun ottamatta olivat jossain. Saan kiittää meidän isäntää, joka on tehnyt telttaani julmetut, lähes 30-senttiset rautavaarnat. Monesti olen näyttelyreissuilla kironnut niitä maahan hakatessani, mutta nytpä kiitin”, tunnustaa Johanna.

Hän kertoi lisäksi, että näytteilleasettajia informoitiin hyvin. ”Aamuyöllä kello 4:40 tuli sähköposti, jossa kehotettiin kaikkia kynnelle kykeneviä hakemaan telttansa pois ja varoitettiin jo etukäteen että näyttely siirretään alkamaan vasta kello 12.”

Puuskittainen myrskytuuli on jatkunut seudulla koko päivän. Viimeisen tiedon mukaan kehät yritetään päästä aloittamaan klo 17. Onneksi pohjoisessa on valoisat kesäyöt!

Kommentoi:

Koiramme