Ministeriö kielsi koiranäyttelyn

Luxemburg ei saa järjestää perinteistä syysnäyttelyään tänä vuonna, kiellon on määrännyt maan maatalousministeriö. Viime vuonna 96:nnen kerran pidetty näyttely keräsi kyseenalaista julkisuutta, kun eräs ammattimainen koiranesittäjä oli jättänyt joukon koiria autoon, ja osa koirista menehtyi lämpöhalvaukseen.

Luxemburgin kennelliitto ei ole saanut ministeriöltä selitystä, miksi järjestämiskielto on asetettu. Maan kennelliittoa on kuitenkin kritisoitu siitä, että se on liian usein jättänyt viranomaisten varoitukset huomiotta.

Pelkona on, että tämä on ennakkotapaus kaikille EU:n jäsenvaltioille ja vastaavanlaisia kieltoja tulee muihinkin maihin ainakin lämpimimpään vuodenaikaan. Näin tullee tapahtumaan, elleivät koiranomistajat ryhdy pitämään parempaa huolta koiristaan. Vain viikko sitten uutisoitiin saksalaisen koiranäyttelytuomarin ja Saksan kennelliiton entisen puheenjohtajan jättäneen koiransa arvostelupäivän ajaksi autoon, jonka seurauksena ainakin yksi koirista menehtyi.

Luxemburgissa järjestetään vain kaksi kansainvälistä näyttelyä vuosittain. Aiemmin huhtikuussa pidettiin näyttely, jossa ei kuitenkaan tapahtunut vastaavanlaisia katastrofeja.

Lähde: dogzine.nl

Kommentoi:

Koiramme