Maailmannäyttely käyntiin Amsterdamissa

Kolmipäiväistä Amsterdamin Maailmannäyttelyä edeltävänä päivänä torstaina oli yksipäiväinen Benelux Winner-näyttely, johon oli ilmoitettu 7700 koiraa. Suomalaiskoiria osallistui runsaasti, niin että suomalaisten määrä oli näyttelyn kolmanneksi suurin Venäjän ja isäntämaa Hollannin jälkeen.

Menestystä tuli varsin mukavasti. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi nyt ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa kilpaillut maineikas lhasa apso Chic Choix Cleopatra Eurydice, joka oli koko näyttelyn paras veteraani. Koiran omistavat Pia Helistölä-Laurila ja Sanna Kopola-Hirsimäki.

Paula Heikkinen-Lehkonen

BIS-veteraani Chic Choix Cleopatra Eurydice. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

RYP-2 Sagramour Graceful Henrietta. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Ryhmäkilpailuissa parhaiten sijoittui whippet Sagramour Graceful Henrietta, jonka omistavat Marina Aaltio, Unto Timonen ja Sampo Miettinen; se oli vinttikoiraryhmän toiseksi paras. Ryhmässään kolmanneksi sijoittuivat Auli Haapiainen-Liikasen dunkerinajokoira Sivesindhögdas Odin sekä Jenni Peltola-Gladicin ja Heidi Saarijoen omistama coton de tulear Simply Grande Schumann. Kääpiökoiraryhmässä neljänneksi sijoittui Tiina Tauloksen kasvattama bostoninterrieri Canmoy’s Boston Ride’ em Cowgirl, jonka omistaa irlantilainen Sinead Taggart.

Päivän mittaan käytiin myös junior handler-kilpailu, jossa oli kaksi suomalaisosanottajaa. Molemmat, partacollieta esittänyt Linnea Pietarila sekä lhasa apsoa esittänyt Bellariina Nurminen pääsivät semifinaaliin, ja lopulta 13-vuotias Bellariina sijoittui finaalin viidenneksi.

Näyttelyn parhaana koirana palkittiin amerikkalainen skotlanninterrieri McVan’s Big Bopper at Beameups.

Perjantaina alkavassa kolmipäiväisessä Maailmannäyttelyssä Suomen Kennelliitolla on osasto, jossa suomalaismenestyjät voivat käydä kuvauttamassa koiriaan.

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

RYP-3 Simply Grande Schumann. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

RYP-3 Sivesindhögdas Odin. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

RYP-4 Canmoy’s Boston Ride’em Cowgirl (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

Junior handlereiden viides oli Bellariina Nurminen. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kommentoi:

Koiramme