Tulospalvelu takkuili, ryhmät sujuivat Maailmannäyttelyn ensipäivinä

Amsterdamin Maailmannäyttelyn ensimmäinen päivä perjantai ei sujunut aivan takkuilematta. Painetut luettelot loppuivat jo aamupäivällä, mutta sähköinen luettelo on ladattavissa vaikkapa kännykkään. Online-tulospalvelu ei myöskään pysynyt ajan tasalla, vaan kaatui kesken päivän. Kaikkiaan Maailmannäyttelyyn on ilmoitettu reilut 17000 koiraa, joten se ei ole kaikkien aikojen suurin. Kun mukaan lasketaan torstain Benelux Winner -näyttely sekä samanaikaisesti tapahtuvat eri rotujen erikoisnäyttelyt, saadaan starttien määräksi yli 30000.

Perjantain ryhmäkilpailut päästiin kuitenkin alkamaan aikataulun mukaan ja ne saatiin vietyä läpi sujuvasti. Suomalaiskoirat saavuttivat paljon Maailmanvoittaja-, Juniorivoittaja- ja Veteraanivoittaja-titteleitä, mutta ison kehän saalis jäi verrattain vähäiseksi. Perjantaina arvosteltiin ryhmät 1, 3 ja 4, eli paimenkoirat, terrierit ja mäyräkoirat. Unkarista tuotettu puliuros Rackaorzo Zala, joka on Kati Taipaleen ja tanskalaisen Jesper Ravnin yhteisomistuksessa, sijoittui paimenkoiraryhmän kakkoseksi. Joka ryhmässä myös rotunsa parhaat juniorit kilpailivat juniorien ryhmävoitoista, ja siinä nuori silkkiterrieri Curiosity Simply a Stunner sijoittui terrieriryhmän kolmanneksi. Sen omistavat Jiri Halonen, Pia Saares ja Kristina Heinonen.

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

RYP-2 puli Rackaorzo Zala. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

Juniorien RYP-3 Curiosity Simply a Stunner. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Suomen Kennelliiton osastolla kävi välillä aikamoinen kuhina, kun tittelivoittajat kävivät kuvauttamassa koiriaan. Kuvat ja uutiset ovat nähtävissä Kennelliiton Maailmalla menestyneitä-Facebook-ryhmässä.

Toinen päivä lauantai toi runsaasti suomalaismenestystä. Taas monet tittelivoittajat parveilivat Kennelliiton osaston kuvauspisteessä, ja loppukilpailutkin menivät hienosti. Parikilpailussa voiton veivät Jari-Pekka Kahelinin ja Jussi Lindholmin azawakh-sisarukset, ja Mikko Ylitalon englanninsetterit sijoittuivat neljänneksi. Kuutosryhmän juniorien voittoon nousi kasvattajansa Henna Leinosen esittämänä grand basset griffon vendeen Mingrands Frozen Flakes, joka on hollantilaisen Gwen Huikeshovenin omistama. Päivän parhaan veteraanin valinnassa lagotto romagnolo Foogel Basileo oli toiseksi paras; sen omistavat Senja Mäkinen ja Eija Fernelius. Ryhmän 7 ryhmäkilpailussa Elli Pelkosen ja Minna Härmän stabyhoun Sinisuven Fernando saavutti merkittävän voiton rodun kotimaassa sijoittuen ryhmäkilpailussa kakkoseksi, oltuaan rodun paras 49 kilpailijan joukosta.

Toisena päivänä esillä olivat rodut ryhmistä 6, 7, 8 ja 10. Viimeisenä näyttelypäivänä, sunnuntaina, arvostellaan rodut ryhmistä 2, 5 ja 9 ja niissäkin on paljon suomalaisia osallistujia.

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

BIS-pari Japejukan Az' Ajman ja Japejukan Az' Amica. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

BIS-4-pari Siimline’s Introducing My Design ja Siimline’s This Is My Design. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

Juniorien RYP-1 Mingrands Frozen Flakes. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

BIS-2-veteraani lagotto romagnolo Foogel Basileo. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kommentoi:

Koiramme