Suomen suurin ryhmänäyttely

Hämeenlinnan Tuulosessa pidettiin viikonloppuna neljä ryhmänäyttelyä, jotka keräsivät yhteensä yli 2800 koiraa. Kauppakeskus Tuulosen parkkihallissa on näin lokakuun alussa pidetty ryhmänäyttelyitä jo useiden vuosien ajan, ja aina ne ovat olleet hyvin suosittuja.

Konseptia on kokeiltu siten, että viikonloppuna on ollut joko yli puolet tai ihan kaikki kymmenen FCI-roturyhmää, ja koiramäärä on aina ollut hieno. Nyt toimikunta oli päätynyt ratkaisuun, että sekä lauantaina että sunnuntaina oli kaksi näyttelyä, toinen ryhmille FCI 3 ja FCI 8; toinen ryhmille FCI 2 ja FCI 9. Täsmäisku siis ahkerimmin näyttelyissä käyville ryhmille. Terrierit ja kääpiökoirat ovat ahkeraa näyttelyväkeä, niin ovat myös spanielit ja noutajat sekä kakkosryhmäläiset monine erityyppisine rotuineen.

Näyttely FCI 3/8 keräsi molempina päivinä yli 500 koiraa, FCI 2/9 ylsi lauantaina yli 900:aan, sunnuntaina 850:een koiraan.

Parkkihalli ei tietysti ympäristönä ole ihanteellisin, tila on kaikuva ja meluisa. Mutta järjestäjät olivat tehneet parhaansa muuten: lattia oli puhdas, ulkona oli parkkipaikkoja riittävästi, liikenteenohjaus toimi, tuomarilista oli mielenkiintoinen. Ja kerrankin oli tarpeeksi roskiksia niin sisällä kuin ulkona! Yläpuolella olevasta kauppakeskuksesta löytyvät kaikki palvelut, on kauppaa ja kahvilaa sekä monta erilaista ravintolaa. Kauppiaat lienevät tyytyväisiä yhteistyöhön, sillä käytävillä kävi melkoinen vilske.

Näyttelyiden kaikki tulokset löytyvät täältä: https://ilmoittautuminen.kennelliitto.fi/tulospalvelu/frmTuloksetRyhma.aspx?N=11213&R=BIS

 

Kommentoi:

Koiramme