Varsovassa onnistunut Euroopanvoittaja

Erittäin hyvin onnistunut Euroopanvoittajanäyttely päättyi BIS-finaaliin, jonka voitti kroatialainen yhdeksänvuotias dalmatiankoira Dalmino Voodoo Vision. Kolmantena näyttelypäivänä lauantaina ei suomalaiskoirille saatu ison kehän sijoituksia, vaikka toki monissa rotukehissä olikin menestystä.

Sunnuntaina vuorossa olivat roturyhmät 5 ja 9. Kasvattajaryhmissä Jarmo Hilpisen ja Marko Salmelan petit brabancon-joukkue, kennel Blue Bay's, nousi hienosti päivän kasvattajaryhmistä kolmanneksi. Juniorilagotto Suklaapusun Baldovino dell'Amore, joka oli torstaina tullut roturyhmänsä parhaaksi junioriksi, oli pystynyt jäämään sunnuntain BIS-finaaliin ja sijoittui siinä kolmanneksi.

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

BIS-3-juniori Suklaapusun Baldovino dell'Amore. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Tapahtuma huipentui näyttävään BIS-finaaliin, jonka tuomarina toimi Puolan Kennelliiton puheenjohtaja Andrzej Kazmierski. Voiton vei kroatialainen yhdeksänvuotias dalmatiankoira Dalmino Voodoo Vision, om. Zeljka Halper Drazik. Se oli hetkeä aikaisemmin valittu myös näyttelyn parhaaksi veteraaniksi. Sen näyttelymatkaan liittyi aimo annos dramaattisia käänteitä, sillä sen handleri, unkarilainen Attila Schlosser oli joutunut pahaan auto-onnettomuuteen matkalla näyttelyyn. Kuljettajan tarkkaavaisuuden herpaantuessa hetkeksi auto oli suistunut tieltä, kaatunut ja syttynyt tuleen. Sisällä olleet ihmiset ja koirat saatiin ehjinä ulos mutta matkaa Varsovaan oli vielä parisataa kilometriä. Sosiaalisen median avulla auttajia kuitenkin löytyi pian ja porukka pääsi koirineen onnellisesti näyttelyyn.

Puolan Kennelliiton 80-vuotisjuhlanäyttelyn loppukilpailut oli käyty toisessa hallissa hieman ennen EV-näyttelyn loppuhuipentumaa. Sen BIS-tuomarin kunniatehtävän oli saanut Harri Lehkonen, joka valitsi voittajaksi tanskalaisen nuoren amerikancockerin Galaksi All Right Reserved, om. Michael & Lotte Kristensen. Heillä olikin hieno näyttelymatka, sillä heidän toinen amerikancockerinsa voitti ryhmän myös EV-näyttelyssä. Juhlanäyttelyn sunnuntain BIS-juniori oli suomalainen berninpaimenkoira Goldbear's Frank Zappa, om. Krista Tammi & Anja Pietikäinen.

BIS-juniori Goldbear's Frank Zappa. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

Juhlanäyttelyn BIS oli Galaksi All Right Reserved Tanskasta. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

 

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

EV-näyttelyn BIS ja BIS-veteraani oli lmino Voodoo Vision. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kommentoi:

Koiramme