Tanskassa palkittiin vuoden koirat

Tanskan Herningissä pidettiin vuoden viimeiset näyttelyt marraskuun alussa. Sunnuntaina oli vuorossa Tanskan Voittaja-näyttely, jossa myös julkistettiin vuoden näyttelykoirat.

Suomalaiskoiria osallistui näyttelyihin myös ja hyvällä menestyksellä. Jukka Kemppaisen airedalenterrieri Katherina’s Land Wish Me Luck voitti terrieriryhmän molempina päivinä, lauantaina se oli BIS-3. Tino Jalosen valkoinenpaimenkoira Veshukan Yori voitti lauantaina ryhmän, sunnuntaina se oli RYP-2. Saman saavutuksen teki Stina Jalkasen kasvattama saluki Aziz Qitarah, joka asuu Ruotsissa maineikkaista salukeistaan tunnetuiden Ingunn Solbergin ja Nicklas Erikssonin luona. Tiina Tauloksen kasvattama keskikokoinen villakoira Canmoy’s Courtesan voitti sunnuntaina ryhmän, sen omistaa tanskalainen Morten Nordskov Hansen.

Muita ryhmäsijoituksia saivat Pirjo Ylösmäen ja Anu Paarlahden brasialianterrieri Wildrunner’s Catch The Game (RYP-4), Satu Korkeakallion kasvattama leonberginkoira Namupalan Bling Smack Chap (RYP-4 ja RYP-3) sekä Matti Varpulan tiibetinmastiffi Drakyi Khulan (RYP-2).

Vuoden veteraaniksi nimitettiin newfoundlandinkoira Newettas Uffe Royal, jonka omistavat Susanne Jensen ja Michele Utke Ramsing. Vuoden kasvattajatittelin vei nimiinsä Alissa O. W. Bech Angelic Staff staffordshirenbullterriereillään. Tanskan Vuoden näyttelykoira on amerikancockerspanieli Galaksi All Rights Reserved, jonka omistavat Michael ja Lotte Kristensen.

 

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

Vas. Aziz Qitarah, Wildrunner’s Catch The Game ja Canmoy’s Courtesan. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

 

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

Vuoden koira Galaksi All Rights Reserved ja Vuoden veteraani Newettas Uffe Royal. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

Kennel Angelic Staff. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

 

Kommentoi:

Koiramme