Carina Savander-Ranteelle tokon tunnustuspalkinto Ruotsissa

Ruotsin näyttelyvuoden loistelias päätös, Tukholman Nordic -näyttely pidettiin viikonloppuna. Sen yhteydessä jaettiin viimeistä kertaa Bo Jonssonin palkinto tottelevaisuuskokeiden ja tottelevaisuuskoulutuksen ansioituneelle edistäjälle. Nyt se myönnettiin suomalaiselle Carina Savander-Ranteelle, joka on kokenut tottelevaisuuskoetuomari ja toiminut paljon alan kansainvälisissä tehtävissä muun muassa PKU:ssa ja FCI:ssä.

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

Carina Savander-Ranne ja Ruotsin kennelliiton entinen puheenjohtaja ja kunniajäsen Nils-Erik Åhmansson. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Näyttelyyn osallistui 6378 koiraa, ne edustivat 311:a eri rotua ja saapuivat 22:sta eri maasta. Tuomareita oli 17:stä maasta. Best in Show oli puli Rackarörzo Zala, jota esitti sen tanskalainen osaomistaja Jesper Ravn, mutta näyttelyn jälkeen se palasi Suomeen toiselle omistajalleen, Kati Taipaleelle. Tämä koira on syntynyt Unkarissa ja se on monen maan valio, ja viimeksi tämän vuoden Maailmannäyttelyssä se sai Maailmanvoittaja-tittelin. Best in Show-tuomarina toimi Kari Järvinen.

BIS-kolmoseksi päätyi suomalaisen Satu Korkeakallion kasvattama, Ruotsissa asuva leonberginkoira Namupalan Bling Smack Chap, jonka omistaa Jessica Junehall. Se on kuulunut Ruotsin voitokkaimpiin näyttelykoiriin jo usean vuoden ajan. Yhdistetyn ryhmän FCI4/6 (mäyräkoirat ja ajavat koirat) voittajaksi selviytyi suomalainen petit basset griffon vendeen Soletrader Just Jazz, jonka omistaa Kristina Bergström.

Ykkösryhmässä toiseksi tuli Anneli Sutelan welsh corgi pembroke Annline’s Im Dressed In Myowndesign ja neljäs oli Satu Asikaisen sileäkarvainen collie Clingstone's King Himself.

Lauantaina veteraanien toinen oli Marjo Aholan australianterrieri Bluepepper's Flying-Fox, neljäs Marjo Jaakkolan walesinspringerspanieli Benton Winter Storm. Sunnuntaina veteraanikehässä kunnostautuivat havannankoira Jatakabi's Xtempore ja keeshond Eerondaali Inspiration. Noora Kelan ja Nea Huttusen havanese oli toinen, kessun oltua kolmas.

Kasvattajaryhmissä toiseksi tuli lauantaina Finnsky skyeterrierit, kasvattajat Thea Dahlbom ja Carina Kitti, Kristina Heinosen ja Pia Saareksen Curiosity silkkiterrierit olivat neljänsiä.

Ryhmäkilpailuissa valittiin myös päivän paras juniori. Lauantaina kolmas oli Hanne Tuomenoksan dandiedinmontinterrieri Danchester's U La La.

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

Suomalaiskoirista ryhmävoittoon ylsi petit basset griffon vendeen Soletrader Just Jazz, tuomarina Perttu Ståhlberg. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

 

 

 

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

Suomalaisväriä BIS-kehässä: leonberginkoira Namupalan Bling Smack Chap oli BIS-3, koiran on kasvattanut Satu Korkeakallio. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

 

 

 

 

Kommentoi:

Koiramme