Keeshond Helsinki Winnerin kaunein

Lauantain Nord-näyttelyn BIS oli Petri Turusen kasvattama ja Taru Hankelan omistama keeshond Eerondaali Braveheart. BIS-tuomarina toimi ruotsalainen Renée Sporre-Willes. Toiseksi tuli ruotsalainen lagotto romagnolo Cisco, kolmas oli keltainen tanskandoggi Euro Power J-Lo ja neljäs skotlanninterrieri Quaint Quincent.

Helsinki Winneriin osallistui kaikkiaan 6250 koiraa. Samassa yhteydessä pidettyyn pentunäyttelyyn osallistui 1011 pentua, joten kaikkiaan Helsingin Messukeskuksessa nähtiin huimat yli 7000 koiraa – yhtenä päivänä!

BIS-veteraaniksi valittiin suomenlapinkoira Peikkovuoren Vahca, valinnan teki tanskalainen Svend Løvendkjær. Hän kertoi etukäteishaastattelussa, että veteraanikisat otettiin Pohjoismaissa näyttelyihin mukaan 1970-luvun puolivälissä. Tarkoituksena oli ohjata koiranomistajia pitämään hyvää huolta vanhoista koiristaan. Tässä on onnistuttu, veteraanit ovat etenkin Suomessa usein yksi suurimmista ryhmäkilpailuista ja taso on hyvin korkea. BIS2-veteraani oli afgaaninvinttikoira Scaramis Unusual Me, kolmas oli tiibetinspanieli Lilileian Padmé Amidala ja neljäs lhasa apso ChicChoix Cleopatra Eurydice.

Taina ja Ari Frimanin kasvattamat Peikkovuoren suomenlapinkoirat voittivat kasvattajaryhmät, mahtava päivä siis lapinkoirille ja Frimanin perheelle! Toiseksi tulivat Who’s valkoiset länsiylämaanterrierit, kolmansiksi Kahvanahon suomenajokoirat ja neljännelle tilalle nousivat Adamant’s englanninspringerspanielit.

Pentunäyttelyn puolella BIS-voiton vei lakelandinterrieri Ars Viva Tramontana, sen omistaa Olga Aleksashina Venäjältä.

Kommentoi:

Koiramme