Koiramessuilla 37000 kävijää

Messukeskuksen voittajanäyttelyissä ja messuilla vieraili viikonlopun aikana yli 37000 kävijää. Määrä oli enemmän kuin mitä järjestäjät olivat odottaneet. Ilmeisesti monipuolinen ohjelma sai etenkin lapsiperheet liikkeelle joulunalusviikolla, yhtenä vetonaulana pitkät jonot fanitapaamiseensa kerännyt lasten suosikki Tanhupallo, joka vieraili messuilla sunnuntaina. Erilaiset näytökset, uusien harrastuslajien esittelyt ja se, että niitä pääsi myös kokeilemaan oman koiransa kanssa, keräsivät paljon katsojia. Sunnuntaina koiratanssin PM-kisan yksilöfinaali sai sekin katsomon pullolleen, kuten myös Sankarikoirien palkitsemistilaisuus.

Unohtaa ei silti sovi sitä, että viikonlopun pääpaino on aina ollut – ja tulee olemaan – itse koiranäyttelyt. Kun esillä on yhteensä yli 15 000 koiraa yli 300:sta eri rodusta, kiinnostus on suurta. Monelle koiraharrastajalle Messarin näyttelyt ovat jokavuotinen perinne, sinne pitää päästä joko koiran kanssa tai edes katsojaksi seuraamaan oman rodun arvostelua sekä upeita loppukilpailuja.

Tänä vuonna isossa kehässä saatiin kuulla ja nähdä uutta juontajaparia. Monikymmenvuotisen koirakokemuksen omaava kaksikko pohjoisesta, Virpi Pesonen ja Juha Palosaari, hoiti homman kunnialla. Virpin ihastuttava pohjoisen murre ja Juhan monipuolinen kielitaito ilahduttivat, molemmilla on lisäksi rauhallinen puhetapa sopivalla äänenvoimakkuudella – heitä oli ilo kuunnella. Kaikkiaan ryhmäkilpailut olivat tyylikkäät, kehä oli sopivankokoinen ja koirat lähempänä yleisöä kuin ennen.

Voittaja-näyttelyn kaunein eli Best in Show oli suomenpystykorva Loukkaharjun Aito Lempi, jonka omistavat Päivi Silomäki sekä Toivo ja Anni Lielahti. BIS-valinnan oli saanut tehtäväkseen kotimainen allrounder-tuomarimme Leni Finne. BIS-2 oli Vuoden 2018 Näyttelykoira, bichon frisé Jitterbop Clap Your Hands, jonka omistaa Marella Närkki. Kolmanneksi nousi Sari Hirvosen ja Kati Komulaisen karkeakarvainen mäyräkoira Treis Pinheiros Wild Again Sw ja neljäs oli petit basset griffon vendéen Soletrader Just Jazz, jonka omistavat Kristina Bergström ja Sara Robertson.

Kaikkien neljän näyttelyn; kahden pentunäyttelyn sekä Voittaja -näyttelyiden täydelliset tulokset löytyvät Showlinkin tulossivuilta.

Ennen sunnuntain BIS-kehää palkittiin Vuoden Näyttelykoira, Vuoden Kasvattaja sekä Vuoden Veteraani. Bichon frisé Jitterbop Clap Your Hands, Ari ja Taina Frimanin Peikkovuoren suomenlapinkoirakennel sekä lapinporokoira Suukkosuun Shamaani saivat paistatella tänä vuonna vielä kerran valokeilassa.

 

Voittaja -näyttelyn parhaan kasvattajaryhmän esitti Nina Brusin Memoryline partacollieillaan (kuvassa etummaisina).

Kaunein veteraani oli kultainen noutaja Daily Rays Charming Star.

 

Peikkovuoren suomenlapinkoirat kävivät noutamassa Vuoden Kasvattajan palkinnon.

Kommentoi:

Koiramme