Näyttelyvuosi käyntiin Kajaanissa ja Lahdessa

Kajaanissa vältyttiin tänä vuonna paukkupakkasilta ja kun halliin kertyi väkeä, nousi siellä lämpötila ihan mukaviin lukemiin, kunhan oli varautunut lämpimin jalkinein. Näyttelyvuoden aloittava kansainvälinen pidettiin perinteisesti Pallohallissa, koiria oli ilmoitettu vajaat 3200. Tänä vuonna kaunein oli norjalainen valkea isovillakoira Pitfour Mikael, joka on alkujaan Brittein saarilta, koiran omistaa Merete Riiser.

BIS-2 oli Salla Vaherin p&s snautseri Nettl Greit Parsival Mihan, 2-vuotias suomalais-venäläisen yhteistyön tulos, kuten nimestäkin voi päätellä.

BIS-kehän kolmas oli Nina ja Joakim Caldénin jo veteraani-ikään ehtinyt punainen irlanninsetteri Merryview’s Fleetwood Mac.

BIS-4 oli 2,5-vuotias saksantuonti, karkeakarvainen kettuterrieri Yunus v.d. Bismarckquelle, joka on Paavo Tervosen ja Juha Palosaaren yhteisomistuksessa. Juhan kennel Starring on nykyään myös Paavon nimissä, ja rotuvalikoimaan on tullut uusi rotu, dandiedinmontinterrieri.

Lauantaina veteraanit voitti Veli-Pekka Kallbergin leonberginkoira Irtokarvan Prince Osama, sunnuntaina vuorossa oli vanha tuttu menestyjä, Piia Helistölä-Laurilan lhasa apso Chic Choix Cleopatra Eurydice.

Kasvattajaryhmien voittoon ylsivät Finnsky skyenterrierit sekä Memoryline partacolliet. Vuoden ensimmäisen junior handlereiden SM-osakilpailun voitti Mimosa Kokko.

Samaan aikaan Kajaanin kanssa oli toinen perinteinen talvitapahtuma, Lahden Talvinäyttely. Kokonaan suomalaistuomareista koottu tuomarilista veti 1300 koiraa. Tällä kertaa ykkös- ja kakkosryhmän lisäksi arvosteltiin myös ysiryhmä, eli kyseessä oli näyttely ryhmille FCI 1 ja yhdistetty FCI 2/9.

Voittajaksi Saija Juutilainen valitsi Virpi Luukkosen mustan kääpiövillakoiran Bebella’s Neverending Dream. 3,5-vuotiaalla nartulla on jo ennestään liuta BIS- ja ryhmäsijoituksia.

Lahdessa BIS-2 oli Tellu Päärnilän bordercollie Devils Shepherd Biggest Flame, joka ei sekään ole finaalikehissä mikään tuntematon nimi.

BIS-veteraaniksi nousi pitkäkarvainen collie Woolmill’s Hip’n Hop La Regina, jonka omistavat Tuula ja Seppo Tanskanen. Kasvattajaryhmien voiton vei Kerttu ja Erkki Rantamäen Erkkertin kennelin australiankarjakoirat.

Näyttelyiden täydelliset tulokset löytyvät Showlinkin verkkosivuilta.

Tammikuussa on vielä Turun kansainvälinen näyttely, jonne on tulossa yli 3700 koiraa, sekä samana viikonloppuna pidettävät kaksi Ilomantsin ryhmänäyttelyä, joihin on ilmoitettu yhteensä yli 600 koiraa.

Nettl Greit Parsival Mihan.

Merryview’s Fleetwood Mac.

Yunus v.d. Bismarckquelle. Kuvat: Tanja Heikkonen/Someta

 

Kommentoi:

Koiramme