Magic Mike vei Turun Talvimaljan

Vuodesta 1991 lähtien kiertänyt suurikokoinen pokaali, Turun Talvimalja, lähti tänä vuonna espanjanvesikoira Aquacrest Magic Miken mukaan. Katariina Kahrin, Noora Haapasen ja koiran kasvattajan, Päivi Uurtola-Kahrin voitokas uros miellytti eniten australialaistuomarin Sandra Mashfordin silmää Turun Top Dog näyttelyssä.

BIS-kakkoseksi nousi Venäjällä kasvatettu, suomalais-norjalais-amerikkalaista sukujuurta oleva harmaa norjanhirvikoira Karonidama Alfsigr White Dream Rover. Tiina Vittaniemen uros on ehtynyt hakea juniorivoittajatittelit niin EV- kuin MV-näyttelyistäkin, vaikka ensimmäisestä kehäesiintymisestä tulikin EVA. Sen jälkeen serttejä on kertynyt jo seitsemän ja yksi ryhmäsijoituskin oli ennestään.

Kolmas oli Pekka Keräsen dandiedinmontinterrieri Dariant Egypt, joka esiintyi iloisena häntäänsä heiluttaen päästessään isäntänsä kanssa kehään. Neljäs oli 10,5-vuotias havannankoira Jatakabi’s Xtempore, jota ikä ei todellakaan paina. Viime vuonna kaikkien rotujen veteraanikilpailussa kolmanneksi tullut kaunotar on edelleen varteenotettava kilpailija paitsi veteraanikehissä, myös BIS-tasolla.

Veteraanit voitti lauantaina tuttu nimi, parin vuoden takaisen näyttelykoirakilpailun pronssimitalisti, newfoundlandinkoira Wave Seeker’s Fly Me To The Moon. Sunnuntaina veteraanien kaunein oli niin ikään näyttelykoirakisan kolmosena nähty vanha kehäkettu, Tuula Tikkasen sileäkarvainen collie Timonan Veronica Velvet.

Kasvattajaryhmissä lauantain voitto meni Jamming’s kennelin kiinanharjakoirille, sunnuntaina Adamant’s englanninspringerspanieleille.

Turkuun oli ilmoitettu yli 3700 koiraa, mihin järjestäjät olivat tyytyväisiä. Turun Messukeskuksen tilat riittävät tuollaiselle koiramäärälle hyvin. Tarvikemyyjien valikoima oli laaja leipomotuotteista villasormikkaisiin, monenlaisista koiratarvikkeista puhumattakaan.

Keväällä Turussa pidetään toinenkin kansainvälinen näyttely, kun ylimääräinen, ”kiertävä Imatra” on vuorossa jo maaliskuussa. Se onkin viimeinen kerta, kun tuo ylimääräinen intti järjestetään.

Näyttelyn kaikki tulokset löytyvät Showlinkin verkkosivuilta.

undefined

Aquacrest Magic Mike.

undefined

Karonidama Alfsigr White Dream Rover.

undefined

Dariant Egypt.

Kuvat: Anna Nygård

Jatakabi’s Xtempore. (Kuvat: Anna Nygård)

 

Jamming’s kennel.

Adamant's kennel.

 

Wave Seeker’s Fly Me To The Moon.

Timonan Veronica Velvet.

Kommentoi:

Koiramme