6000 koiraa Venäjän päänäyttelyssä

Skotlanninterrieri Filisite Brash Beauty Never Lies oli Moskovassa Venäjän suurimman vuotuisen koiranäyttelyn, Eurasian 2019 kaunein.

Helmikuun lopulla Venäjän pääkaupungissa kilpaili 6000 koiraa. Eurasian Winnerin Best in Show oli moskovalaisen Valentina Popovan omistama ja kasvattama kolmivuotias, näyttelykehissä aiemminkin loistanut skotlanninterrierinarttu Filisite Brash Beauty Never Lies. Sunnuntain näyttelyn kaunein oli Nataliya Shatrukovan kaksivuotias labradorinnoutajauros Bravo Messi.

Esillä oli koiria 275 rodusta. Eniten oli labradorinnoutajia (315), shiboja (270), amerikanstaffordshirenterrierejä (232), welsh corgi pembrokeja (225) ja siperianhuskyja (216).

Titteleitä myös Suomeen

Osanottajien joukossa oli vain kymmenen suomalaista koiraa kahdeksasta eri rodusta ja kuudelta eri omistajalta. Eurasian Winner-tittelin nappasivat Kyösti Husun omistama suomenpystykorva Vicky Leen Äijä ja Virpi Rossin coton de tulear Semper Amigo Divine Valentino. Rossin junnunarttu Usvakeijun Carmen oli cotoneissa rotunsa paras junnu. Semper Amigo Divine Valentino oli myös sunnuntaina rotunsa paras.

Lauantaina manchesterinterriereissä rotunsa paras pentu oli Joonas Partasen kasvattama, venäläisessä omistuksessa oleva Arctic Heart’s Bruno That Mystic Boy.

Sunnuntain KV-näyttelyssä rotunsa paras dandiedinmontinterrieri oli Tea Kultin omistama Dato Fidem Magic Almonds.

Suomalaisista roduista esillä oli yhdeksän suomenpystykorvaa, joista yhtä lukuun ottamatta kaikki olivat venäläisiä, ja kaksi suomenlapinkoiraa. Lappalaisista Terttu Hakalan kasvattama juniorinarttu Terhakan Puusteri oli lauantaina Eurasian Junior Winner ja sunnuntaina rotunsa paras.

Kuva: Heidi Lahtinen

Näyttelyn kaunein, Valentina Popovan skotlanninterrierinarttu Filisite Brash Beauty Never Lies. Tuomarina BIS-kehässä portugalilainen Carla Molinari. Voittajaa onnittelemassa Venäjän kennelliiton uusi puheenjohtaja Vladimir Golubev. (Kuva: Heidi Lahtinen)

Kommentoi:

Koiramme