Hajanaista suomalaismenestystä Cruftsissa

Cruftsin toisena päivänä perjantaina vuorossa olivat Pastoral- ja Working-ryhmät. Ryhmäjako eroaa Englannissa huomattavasti FCI:n ryhmäjaosta. Pastoral- eli paimenkoiraryhmän parhaaksi valittiin portugalilainen samojedinkoira Dorian Spring Charleen Lumiere de la Vie, joka on ennestään muun muassa Euroopanvoittaja -16 ja -17.

Dorian Spring Charleen Lumiere de la Vie.

Taikatalven Firecracker.

Ryhmän parhaasta suomalaismenestyksestä vastasivat malinoisit, sillä Sakari Joenväärän kasvatit saavuttivat uroksissa kaksoisvoiton. Rodun paras oli Taikatalven Firecracker ja varasertin sai Englannissa asuva Taikatalven Je Suis Rockstar Avec Piquette. Rodun suomalaismenestyksen täydensi vielä parhaana pentuna palkittu Englannissa asuva Xilly’s Maverick, joka on Satu Siikilän kasvattama. Liisa Sarjasen groenendael Apollo de Bruine Buck sai urosten varasertin. Kuten usein ennenkin, sileäkarvaisissa collieissa oli hyvä suomalaisedustus, sillä VSP ja paras uros oli Satu Asikaisen kasvattama Ranskassa asuva Clingstone’s at the Top, ja varaserttikin meni suomlaiskasvatille, Kirsi Rautiaisen kasvattamalle Sandcastle’s Poker Face After Darkille, jonka omistaja on italialainen.

Working-ryhmän parhaan valinta oli uskottu suomalaiselle Elina Haapaniemelle, joka valitsi voittajaksi bokseriuroksen Lanfrese Ocorado. Puolassa asuva, Frances Fabergén kasvattama suursnautseri Stablemaster’s Faiz oli RYP-3.

Rotunsa parhaina ryhmäkilpilussa esiintyivät myös Suomessa syntyneet ruotsalaisomistuksessa oleva leonberginkoira Namupalan Bling Smack Chap ja Raila Niemisen kasvattama, Englannissa asuva hovawart Hayaklause Molly.

undefined

Stablemaster’s Faiz.

Kolmas päivä

Lauantaina arvosteltiin terrierit ja Hound-ryhmä, joka käsittää ajavat koirat, mäyräkoirat ja vinttikoirat sekä muutamia muita metsästyskoiriksi luokiteltuja rotuja. Terrieriryhmässä oli melkoinen venäläisvalta, siltä neljästä sijoittuneesta kolme oli venäläisiä koiria ja se neljäskin sijoitus meni Italiaan, joten tässä peribrittiläisessä ryhmässä britit jäivät nuolemaan näppejään. Ruotsalainen Renée Sporre-Willes valitsi ryhmävoittajaksi skotlanninterrierin Filiste Brash Beauty Never Ends, jonka omistaja-kasvattaja Valentina Popova on tuttu näky suurnäyttelyistä. Hän saavutti joitakin vuosia sitten Cruftsissa ryhmävoiton toisella skotlanninterrierillään.

Hound-ryhmän voittajaksi nousi petit basset griffon vendeen Soletrader Magic Mike, joka on ollut viime aikoina hyvin voitokas Englannissa. Ryhmäkilpailussa nähtiin myös suomalaisedustaja, Annmari Sepän saluki El-Ubaid's Sincerity Isis, joka oli siis rotunsa paras.

Suomalaisväriä Hound-ryhmässä: ROP-saluki El-Ubaid's Sincerity Isis.

Kuvat: Paula Heikkinen-Lehkonen

Hound-ryhmän voitti petit basset griffon vendeen Soletrader Magic Mike. (Kuvat: Paula Heikkinen-Lehkonen)

 

undefined

Hayaklause Molly.

undefined

Namupalan Bling Smack Chap.

 

undefined

Venäläinen skotlanninterrieri Filiste Brash Beauty Never Ends voitti terrieriryhmän.

Kommentoi:

Koiramme