Papillon Belgiasta voitti Cruftsin

Belgialainen papillon Planet Waves Forever Young Daydream Believers voitti Cruftsin Best in Show'n sunnuntai-iltana. Koira asuu Ruotsissa.

Viimeisenä päivänä arvosteltiin Utility- ja Toy-ryhmät. Utility-ryhmä koostuu varsin sekalaisesta kokoelmasta erityyppisiä rotuja, ja sen voittajaksi selviytyi thaimaalainen shih tzu Heart Love Him If You Dare. Se edusti Thaimaata myös torstain Eukanuba World Challenge-kutsukilpilussa, koska se on kotimaassaan maan voitokkain koira.

Suomalaismenestystäkin saatiin. Lassi Alestalon kasvattama ja omistama kiinanharjakoiranarttu Arte Figure Happy Ending sai narttujen sertin ja oli VSP, ja sen Englannissa asuva poika Arte Figure Next Level at Casacavallo voitti luokkansa ja sai vara-sertin. Paula Viitasen kasvattama silkkiterrieri Sunny Pearl's Gaspar Amoroso oli ROP, koira asuu Englannissa ja on kansainvälinen, Irlannin ja Gibraltarin valio.

Kuva: Tellu Sonne

Arte Figure Happy Ending. (Kuva: Tellu Sonne)

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

Sunny Pearl's Gaspar Amoroso. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kääpiökoiraryhmän voitti siis belgialainen papillon Planet Waves Forever Young Daydream Believers, jonka omistaa Kathleen Roosens. Se on ollut varsin voitokas ja matkustellut maailmalla, sillä on BIS-voittoja paitsi kotimaastaan myös Ruotsista ja Kroatiasta, se on voittanut USA:n erikoisnäyttelyn ja oli Leipzigin Maailmannäyttelyssä BIS-juniori. Cruftsin Best in Show'ksi sen valitsi hetkeä myöhemmin ruotsalainen Dan Ericsson.

BIS-kakkoseksi tuli Hound-ryhmän voittaja englantilainen petit basset griffon vendeen Soletrader Magic Mike.

Heart Love Him If You Dare.

Kuvat: Paula Heikkinen-Lehkonen

Soletrader Magic Mike. (Kuvat: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Muokattu 12.3.2019: Lisätty kiinanharjakoirien ja silkkiterrierin tulokset ja kuvat.

Kommentoi:

Koiramme