Pikkuruinen maailmannäyttely valtavassa Kiinassa

Kiinan Shanghaissa järjestettävä koirien maailmannäyttely jää pohjanoteeraukseksi ainakin, kun katsotaan ilmoitettujen koirien määrää. 1573 koiraa saattaa olla ennätysalhainen luku. Kansainvälistä koiranjalostusliittoa FCI:tä paheksuttiin voimakkaasti, kun se meni myöntämään tämän arvonäyttelyn järjestämisvastuun ihmis- ja eläinoikeuksistaan kyseenalaista mainetta nauttivalle Kiinalle.

Yhtään helpommaksi ei ilmoittamista tehnyt se, että Kiinan viranomaiset asettivat ulkomaalaisille paljon maahantuloon, maassa oleskeluun ja maasta poistumiseen liittyviä rajoituksia. Koiran kanssa saattoi saapua vain lentämällä tietylle kentälle, tiettynä rajattuna ajanjaksona. Hotelliksi oli valittava yksi ja sama, eikä sieltä poistumista suositeltu muualle kuin järjestetyillä yhteiskuljetuksilla näyttelyyn.

Näyttelyn suurilukuisin rotu on ehkä odotetusti pomeranian, niitä on ilmoitettu 84. Seuraavaksi eniten on ranskanbulldoggeja (78), labradorinnoutajia (72) sekä kultaisia noutajia (63).

Ryhmittäin pohjat tekee seisojaryhmä, kaikkiaan niitä on ilmoitettu 26 kappaletta yhdeksästä eri rodusta. Suurilukuisin on punainen irlanninsetteri, joita on kuusi. Kuutosryhmän ajavia koiria on ilmoitettu 47, niistä 31 on beaglejä, loput edustavat viittä muuta rotua. Suomenajokoiria on yksi osallistuja, muita suomalasirotuja ei nähdä. Mäyräkoiria löytyy kaikki yhdeksän muunnosta, yhteensä niitä on ilmoitettu 52. Suurilukuisin roturyhmä on seura- ja kääpiökoirat eli FCI 9, niitä on yhteensä 343.

Maailmannäyttely pidetään 2.–3. toukokuuta, sitä ennen 30.4. alkaa viisi muuta kansainvälistä ja kansallista näyttelyä.

Kommentoi:

Koiramme