Maailmannäyttelyn BIS-voitto Etelä-Koreaan

Shanghain Maailmannäyttelyn Best in Show oli welsh corgi pembroke Realline Final Boss, jonka omistaa Kim Jong Oh Etelä-Koreasta. BIS-tuomarina toimi FCI:n Aasian ja Tyynenmeren osaston puheenjohtaja Benedict Augusto Santos Filippiineiltä.

Suurin ulkomaalaisten osallistujien joukko tuli Venäjältä, ja kymmenestä ryhmävoittajasta neljä olikin venäläisiä. Yksi suomenajokoirakin osallistui, Sami Liikasen kasvattama Rauhasalmen Leia La Reina, joka on venäläisomistuksessa. Se oli rotunsa paras saaden siis Maailmanvoittaja-tittelin. Muita suomalaisrotujen edustajia ei ollut.

Kaikkiaan Maailmannäyttelyssä oli vähän alle 2000 koiraa 42 eri maasta. Tämä oli silti suurin Kiinassa koskaan järjestetty koiratapahtuma, sillä nelipäiväisessä tapahtumassa oli yhteensä kuusi kaikkien rotujen näyttelyä ja sen lisäksi eri rotujen erikoisnäyttelyitä.

Koiraharrastusta esiteltiin monipuolisesti, näyttelyiden lisäksi oli muun muassa trimmauskilpailuja, koiratanssiesityksiä, koirien uintikilpailuja ynnä muuta. Paikalla oli luonnollisesti lukuisia tarvike- ja ruokamyyjiä.

Päätösseremonioissa FCI:n lippu luovutettiin tavan mukaan seuraavan Maailmannäyttelyn järjestäjälle, joka on Espanja vuonna 2020.

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

Venäjällä asuva suomenajokoira Rauhasalmen Leia La Reina saavutti MV-tittelin Shanghaissa. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

 

Kommentoi:

Koiramme