Itävallan EV-näyttelyyn 13200 koiraa

Itävallan Welsissä kesäkuussa pidettävään Euroopan Voittajanäyttelyyn on ilmoitettu reilut 13000 koiraa. Samaan aikaan samassa paikassa järjestetään myös Itävallan voittajanäyttely (Austrian Winner), jonne koiria on ilmoitettu noin 6700.

Eniten osallistujia EV-näyttelyyn saapuu Italiasta, 2041 koiraa. Venäjältä saapuu vain yksi vähemmän kuin Italiasta, 2040. Tshekkiläiskoiria on ilmoitettu 1084. Sitten mennään jo alle tuhannen osallistujan, saksalaisia reilut 900, puolalaisia noin 860. Isäntämaa Itävallasta on osallistujia 854.

Suomalaisia koiria on ilmoitettu Pohjoismaista eniten, 430. Ruotsista matkustaa 224, Tanskasta 197 ja Norjasta 108 koiraa, Islannista ei yhtään. Virolaisia osallistuu reilut sata.

Itävallan omista koiraroduista alppienajokoiria (Alpenländische Dachsbracke) nähdään 16 ja itävallanpisereitä yhdeksän. Itävallanajokoiria (Brandlbracke) on ilmoitettu kaksi, samoin kuin tiroler brackeja.

Eniten on ilmoitettu kultaisia noutajia, ranskanbulldoggeja ja labradorinnoutajia, kutakin reilut 200. Amerikanstaffordshirenterrierietä ja bordercollieita nähdään noin 160, englanninbulldoggeja ja pomeraniaita reilut 150.

Keski-Euroopassa suosittuja seisojia nähdään mukavia määriä, kuten lyhytkarvaisia weimarinseisojia ja unkarinvizsloja molempia reilut sata.

Suomalaisrotujakin nähdään, karjalankarhukoiria on ilmoitettu 17, suomenlapinkoiria 19, lapinporokoiria kahdeksan, suomenpystykorvia kaksi ja suomenajokoiria seitsemän.

Tarkat EV-näyttelyn ilmoittautumismäärät löytyvät täältä.

Kommentoi:

Koiramme