Paljon harvinaisuuksia esillä erikoisnäyttelyssä

Suomen Seurakoirayhdistys edustaa hyvin suurta määrää eri rotuja, useimmat niistä ovat myös maailmalla harvinaisia.  Lähes 70 eri rodun harrastajat ovat ottaneet vuosittaisen erikoisnäyttelytapahtuman todella omakseen ja siihen osallistutaan innolla.

Eri roduille pyritään vuorotellen hankkimaan erikoistuomareita. Nyt näyttelyyn osallistui yli 800 koiraa, se pidettiin sunnuntaina 8. syyskuuta Lahdessa Jokimaan raviradalla.

Suurimman osallistujamäärän olivat keränneet keskikokoiset saksanpystykorvat, joita oli esillä noin 160. Eri värimuunnokset arvostellaan erikseen. Myös schapendoes-rotu oli hyvin esillä 82 yksilön voimin. Varmaan koskaan aikaisemmin ei Suomessa ole nähty 33 volpino italianoa tai 32 kanariandoggia samassa näyttelyssä.  Myös broholminkoiria oli runsaasti, 29.

Varmaan koskaan aikaisemmin ei Suomessa ole nähty 33 volpino italianoa samassa paikassa yhtä aikaa.

Hiljattain virallisesti roduksi tunnustettuja pieniä amerikanpaimenkoiria oli 16 kappaletta ja varmaan ensimmäistä kertaa maassamme esiintyi myös Romaniasta tuotu karpaattienkoira. Ikävä kyllä maan ainoat kolme ilmoitettua aidia eivät päässeetkään paikalle. Harvinaisuuksia ovat myös uruguayncimarron ja grönlanninkoira, joita kumpiakin oli yksi, tornjakeja oli kolme. Saarloosinsusikoiria oli peräti 10. Harvinaisia japanilaisia pystykorvarotuja hokkaidonkoiria, kishunkoiria, shikokunkoiria ja kainkoiria oli myös esillä, viimeksi mainittuja peräti 15 kappaletta.

undefined

BIS-2-juniori oli karpaattienkoira Colina de Lacul Morii.

Best in Show oli Hanna Vesterisen rhodesiankoira Ele Tori Jahara Nadhari. Tämä rotu oli nyt viimeistä kertaa mukana SSKY:n näyttelyssä, sillä Rhodesiankoirayhdistys on nyt muuttunut itsenäiseksi rotujärjestöksi saavutettuaan vaaditut koirien rekisteröintimäärät ja yhdistyksen jäsenmäärän.

Näyttelyn vanhimpana koirana palkittiin 14-vuotias buhund Kimura’s Grim, om. Tuija Matoniemi & Jati Nurmenranta. Samojen omistajien buhund Kimura’s Leonora oli näyttelyn paras veteraani.

undefined

Keskikokoisia saksanpystykorvia eli mittelspitzejä oli esillä noin 160.

Buhund Kimura’s Leonora oli näyttelyn kaunein veteraani.

Näyttelyn kaikki tulokset löytyvät Showlinkin verkkosivuilta.

 

Kommentoi:

Koiramme