Norjalaiskoirien panna päättyi

Norjalaisia koiria oli ilmoitettu Eckerön näyttelyyn Ahvenanmaalle 116. Vielä torstaina uskottiin, etteivät ne pääsisi näyttelyyn, sillä norjalaisilta oli veriripuliepidemian vuoksi evätty pääsy Suomen koiratapahtumiin. Norjalaisten osallistumislupa tuli aivan viime tingassa, perjantaina puolen päivän aikaan. Moni oli jo ehtinyt peruuttaa matkansa ja majoituksensa, mutta osa ehti paikalle. Näyttelytoimikunta, siis Ahvenanmaan kennelpiiri (Ålands kenneldistrikt) antoi mukavan kädenojennuksen: ne norjalaiset, jotka eivät nyt päässeet mukaan saavat toimikunnalta voucherin ensi vuodelle. Lauantaina odoteltiin yhdessä kehässä lapinkoiria ja porokoiria, jotka olivat lähteneet aikaisin aamulla ajamaan ja ehtivät vasta puolen päivän lauttaan. Muut näytteilleasettajat olivat ensin solidaarisia, mutta kun norjalaiskoirat veivät niin ROPin kuin VSP:n porokoirissa, alkoi solidaarisuus vähän rakoilla.

Tänä vuonna Eckerön kansainvälinen keräsi 1854 koiraa. Odotetusti suurin osa saapui Ruotsista, peräti 1065. Ruotsin Grisslehamnista on vain kahden tunnin lauttamatka Suomen puolelle, ulkomaille. Eckerö on siis heille helpon matkan päässä yrittää uutta valionarvoa ja Cacibia.

Tuomarilistalla oli neljä suomalaista, kaksi ruotsalaista ja kaksi norjalaista tuomaria, loput tuomarit tulivat Puolasta, Luxemburgista, Irlannista, Japanista, Georgiasta ja Portugalista. Kari Järvisen jouduttua perumaan tulonsa, jaettiin hänelle ilmoitetut koirat muille tuomareille.

Tanskalainen ranskanbulldoggi voittoon

Ranskanbulldoggi Dauløkke’s Signature du Mon Cru oli näyttelyn kaunein norjalaisen Arne Fossin valitsemana. Tanskasta osallistui seitsemän koiraa, BIS-voittajan omistaa Tove Kraft Rasmussen. BIS-2 oli ruotsalaisen Gunilla Skallmanin schapendoes Carnac’s Outstanding Omicron. Kolmas oli niin ikään Ruotsista, afgaaninvinttikoira Xenos Tells A Story. Paras suomalainen oli Pekka Keräsen dandiedinmontinterrieri Dariant Egypt, joka oli BIS-4.

Kimmo Mustonen valitsi parhaan veteraanin molempina päivinä. Lauantaina BIS-veteraani oli ruotsalainen japaninpystykorva Enfloy’z Remarkable’n Charmant, sunnuntaina airedalenterrieri Big Lady’s Iron Duke.

Laurent Heinesche valitsi parhaat kasvattajaryhmät, lauantaina voiton veivät Haywire’s pembrokencorgit, sunnuntaina Idyllium’s pitkäkarvaiset chihuahuat Norjasta.

Molempina päivinä valittiin myös paras juniori, lauantaina se oli ruotsalainen alaskanmalamuutti Spotty Dot’s Ilotazz Fellow Mylead, sunnuntaina karkeakarvainen kettuterrieri Foxtan’s Cold Case, sekin Ruotsista. Valinnan teki irlantilainen Marie Thorpe.

Näyttelyn kaikki tulokset löytyvät Showlinkin verkkosivuilta.

undefined

BIS-2 Carnac’s Outstanding Omicron.

 
undefined

BIS-3 Xenos Tells A Story.

BIS-4 Dariant Egypt.

 

Kommentoi:

Koiramme