Herningin BIS-voitot Hollantiin

Tanskan päänäyttelyn voitti jo neljännen kerran peräkkäin hollantilaisen Gwen Huikeshovenin omistama koira. Tällä kertaa hänellä oli hihnan päässä alle kaksivuotias grand basset griffon vendeen Forget Me Not van Tum-Tum’s Vriendjes. Aateluus velvoittaa, uroksen isä Frosty Snowman voitti saman näyttelyn viime vuonna. Se tosin voitti vain toisena päivänä, poika pokkasi tänä vuonna molempien päivien BIS-voitot.

Herningin messukeskus on loistava näyttelypaikka. Halleja on niin monta, että kehissä ja niiden ympärillä on reilusti tilaa. Lisäksi hallit ovat maltillisen kokoisia ja uloskäyntejä on useita, joten koirien ulkoiluttaminen on helpompaa kuin missään muualla.

Hämmennystä aiheutti se, että näyttelyssä oli myös baby-luokka, jonka alaikäraja oli kolme (!) kuukautta. Ihmeellisempää oli se, että tuon ikäisiä pentuja myös esitettiin näyttelyssä – 12-viikkoisia pieniä! Kaiken lisäksi niille oli vielä oma ryhmäkilpailunsa, kuten myös pentuluokan koirille. Tuloslistoilta huomaa, että myös niin sanotut suuret nimet olivat innolla mukana pikkupikkupentuineen…

Suomalaisittain tehtiin melkein historiaa sikäli, että oltiin jäädä ilman yhtä ainutta ryhmäsijoitusta. Lauantaina ei yksikään suomalaisomistuksessa oleva koira saanut sijoitusta. Sunnuntaina tilanne sentään parani kolmen koiran voimin, kun Kati-Maija Korhosen ja Emmi Kortesmäen tanskandoggi Euro Power J-Lo sekä Jukka Kemppaisen airedalenterrieri Katherina’s Land Wish Me Luck voittivat ryhmänsä ja Pia von Kochin airedaleveteraani Big Lady’s Iron Duke oli BIS4-veteraani.

Herningissä palkittiin myös Tanskan voittoisimmat näyttelykoirat. Vuoden Koira -titteli meni Norjaan, Helge Kvivesenin kerrynterrieri Schyloch Statement voitti kilpailun ylivoimaisesti. Vuoden Veteraaniksi kruunattiin chow chow Piuk Chow Possesses Black Passion. Stine Hjelmen musta uros oli viime vuonna Vuoden Koira-kisassa neljäs, joten mikään uusi nimi se ei ole. Vuoden Kasvattajakisassa tehtiin historiaa, kun Gitte Morell voitti sen nyt neljännen kerran. Hänen Cabaka-samojedinkoiransa olivat kilpailussa jälleen ylivoimaisia.

Kuva oikealla: Kaikenlaisten apuaineiden kuten liidun käyttö turkin kunnostamisessa on kiellettyä myös Tanskassa, mutta ainahan sen voi tehdä ulkona...

Näyttelyn tulokset löytyvät verkkosivuilta, lauantai ja sunnuntai.

Kaikkien koirien arvostelut löytyvät luettelotiedostoista.

Kommentoi:

Koiramme