Koiraharrastajan vuoden kohokohta – Messari

Suomen suurimman koiratapahtuman, joulukuisen Koiramessujen monipuolinen oheisohjelma on julkaistu. Näyttelyiden koiramäärätkin alkavat olla selvillä, mutta aikatauluja saadaan odotella vielä hetki.

Messari, kuten viikonloppua koiraharrastajien kesken kutsutaan, ei ole enää vuosiin ollut pelkkä koiranäyttely vaikka siitä kaikki aikoinaan alkoi. Nykyään tapahtumassa on yhteensä neljä eri koiranäyttelyä, laaja tarvikemyyntitori, paljon näytöksiä, lajiesittelyitä, luentoja, palkitsemisia sekä yhdistysten rotuesittelypisteet.

Messuilla palkitaan Sankarikoirat, Vuoden Virkakoirat ja Vuolasvirta-palkinnolla ansioituneet koirankasvattajat. Myös Kennelliiton ja Agria Eläinvakuutuksen aktiviteettirahaston tunnustuspalkinnon saaja julkaistaan siellä.

Suurimmassa kuutoshallissa on tapahtumakehässä runsaasti ohjelmaa molempina päivinä. Nousevaan katsomoon mahtuu isompikin porukka seuraamaan lähes tauotta pyörivää ohjelmaa. Moni eri koiran koulutukseen erikoistunut oppilaitos tai yritys tekee jälleen yhteistyötä Kennelliiton kanssa. Heillä on tapahtumakehän vierellä myös omat esittelypisteensä, joilla voi käydä kysymässä lisätietoja ja saamassa vinkkejä.

Ykköshallin areenassa, eli siinä hallissa, jossa näyttelyn finaalit käydään, nähdään molempina päivinä ohjelmaa pallopaimennuksesta koiratanssiin.

Junior handlereita nähdään kolmessa eri otteessa. Piirinmestarit ottavat mittaa toisistaan Best of Best -kisassa, lauantaina on myös kauden viimeinen SM-osakilpailu ja sunnuntaina ennen näyttelyn ryhmäkilpailuita ratkaistaan junior handlereiden Suomenmestaruus.

Koiran hankkimista pohtivan kannattaa suunnata rotutorille ja sen välittömässä yhteydessä olevalle Hau Life! -neuvontaosastolle. Osaston yhteydessä olevalla lavalla on lähes tauotta erilaisia tietoiskuja sekä yhdistysten laatimia rotuesittelyjä. Vierestä aukeaa laaja rotutori, jossa yhdistykset esittelevät rotujaan.

Koiramessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.–8. joulukuuta. Messut ovat avoinna lauantaina kello 7–20, sunnuntaina ilta venyy finaaliohjelman vuoksi puoli tuntia pidempään. Lippuja voi ostaa sähköisesti Messukeskuksen verkkokaupasta.

Koiramessujen verkkosivuilta löytyy uusimmat vinkit ja tiedot, koko viikonlopun ohjelma sekä myöhemmin näyttelyiden aikataulut.

 

Kommentoi:

Koiramme