Koiramessut viikonloppuna

Itsenäisyyspäivän jälkeen kokoontuu koirakansa viikonlopuksi Helsingin Messukeskukseen Koiramessuille.

Kuluva vuosi on Kennelliitossa yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemavuosi. Tänä vuonna Koiramessuilla on paljon mahdollisuuksia tutustua virkakoiriin, henkilökohtaisiin hyötykoiriin sekä koira-avusteiseen toimintaan.

Kennelliitto toimii tiiviissä yhteistyössä maamme hyötykoiratahojen kanssa. Kennelliiton yhteistyökumppaneina ovat niin virkakoiria kuin henkilökohtaisia hyötykoiriakin kouluttavat tahot. Yhteistyön tarkoituksena on tuoda esiin koirien arvokas rooli yhteiskunnan ja yksittäisten ihmisten hyväksi.

Koiramessuilla pääsee tapaamaan nelijalkaisia apureita hallin 6 Hyötykoira-alueella. Alueen keskellä sijaitsevalla Hyötykoiralavalla pidetään tiiviitä tietoiskuja hyötykoirista. Kennelliiton kaverikoirat ja lukukoirat ilahduttavat messukävijöitä omalla osastollaan hallissa 6. Pelastuskoirien työskentelyä voi seurata näytöksissä, jotka pidetään lauantaina kello 11.30 ja 13.30.

Uutuutena kumpanakin messupäivänä Auditoriossa kuullaan viisi luentoa henkilökohtaisista hyötykoirista ja koirien kanssa tehtävästä vapaaehtoistoiminnasta. Eri yhdistysten asiantuntijat kertovat toiminnastaan, hyötykoiran kouluttamisesta ja soveltuvuudesta erilaisiin tehtäviin sekä tietysti elävän elämän kokemuksia koiran ainutlaatuisesta avusta ihmisille.

Vuoden virkakoirat palkitaan lauantaina kello 15.15 ja ihmishenkiä pelastaneet Sankarikoirat sunnuntaina kello 13.30.

Yli sata näyttelykehää koirille

Koiramessujen näyttelyihin on yhteensä ilmoitettu yli 14000 koiraa. Lauantain Nord-näyttelyssä on 6147 koiraa, pentunäyttelyssä 935. Sunnuntain Voittaja-näyttelyssä taas koiria on 6516 ja pentunäyttelyssä 890.

Näyttelyiden loppukilpailut alkavat molempina päivinä kello 16. Pentunäyttelyiden ryhmäkilpailut pidetään yläkerrassa, pentunäyttelyhallissa 4. Näyttelyiden aikatauluvihkoon kannattaa tutustua etukäteen.

Koiramessujen koko ohjelmaan voit tutustua tapahtuman verkkosivuilla.

 

Kommentoi:

Koiramme