Pohjanpystykorva ja papillon BIS-voittoihin

Koiramessuilla tehtiin historiaa, kun pohjanpystykorva vei Best in Show-tittelin Voittaja-näyttelyssä. Ryhmävoittajaksi Auli Näsin ja Esko Uusitalon omistaman nartun Washaway Pink Bollinger valitsi Marja Talvitie, ja BIS-ruusukkeen sille ojensi Irina Poletaeva.

 

Irina Poletaeva valitsi Voittaja-näyttelyn kauneimman koiran. Kuvassa BIS-kehän tunnelmaa, vuorossa on neljänneksi tullut karkeakarvainen kettuterrieri Louline Repercussion At Random Ruotsista.

 

Lauantain Helsinki Winnerissä kaunein oli belgialais-ruotsalaisomistuksessa oleva papillon Planet Waves Forever Young Daydream Believers, joka muistetaan muun muassa viime kevään Cruftsin voitosta, sekä Itävallan Euroopan Voittaja -näyttelyn BIS-2-sijasta.

Ennen lauantain BIS-finaalia Kennelliitto julkisti hakevansa vuoden 2025 FCI:n Maailmannäyttelyä. Sama näyttely on pidetty Helsingissä kahdesti aiemmin, vuonna 1998 sekä 2014. Hakuvideo on nähtävissä Kennelliiton facebook-sivulla.

Koiramessuille osallistui yli 14000 koiraa ja 36000 kävijää. Messuilla palkittiin perinteiseen tapaan ansioituneet kasvattajat Vuolasvirta-palkinnolla, Sankarikoirat sekä Vuoden virkakoirat. Hyötykoiria oli tavattavissa ilmielävinä ja niistä sekä hyöty- ja avustajakoiratoiminnasta oli useita luentoja, jotka vetivät salit täyteen kuulijoita. Näyttelyyn osallistui 344 erirotuista koiraa 21 eri maasta.

Junior handlereiden Suomenmestaruuden voitti Claudia Rönhovde, tuomarina oli Nan Salminen.

Ennen sunnuntain BIS-finaalia palkittiin vuoden menestyneimmät näyttelykoirat. Vuoden näyttelykoira 2019 on espanjanvesikoira Aquacrest Magic Mike. Vuoden kasvattaja on Taina ja Ari Friman Peikkovuoren suomenlapinkoirillaan ja vuoden veteraani on sileäkarvainen collie Timonan Veronica Velvet.

Vuoden näyttelykoira 2019 on espanjanvesikoira Aquacrest Magic Mike, kuvassa sen kasvattaja Päivi Uurtola-Kahri (vas.) sekä Katariina Kahri ja koiraa esittävä Noora Haapanen.

Peikkovuoren suomenlapinkoirat voittivat kasvattajakilpailun toisen kerran peräkkäin.

Näyttelyiden kaikki tulokset löytyvät Koiramessujen verkkosivuilta.

Kommentoi:

Koiramme