Crufts alkoi suunnitellusti, Kennelliitosta ei työntekijöitä ulkomaille

Koronavirus leviää edelleen maailmalla, mutta suuri koiranäyttelytapahtuma Crufts Isossa-Britanniassa on voitu aloittaa aikataulun mukaan torstaina 5. maaliskuuta. Paikka ei kuulu epidemia-alueisiin ja varotoimia on paljon.

Suomen Kennelliiton tuoreen tiedotteen mukaan liiton työntekijöiden, vapaaehtoistoimijoiden ja luottamushenkilöiden on harkittava tarkkaan matkustamistaan. Kennelliiton toimisto ei lähetä toistaiseksi työntekijöitä työmatkoille ulkomaille.

Ulkomuoto- ja koe- ja kilpailutuomareille on annettu tarkemmat ohjeet suomalaisten tuomarien matkustamisesta ulkomaille. Koiraharrastustapahtumien järjestäjiä Kennelliitto kehottaa selvittämään tapauskohtaisesti, voiko ulkomailta tuleva tuomari arvostella koiratapahtumassa Suomessa, jos tämä on oleskellut epidemiariskialueella.

Kennelliitto seuraa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n uutisointia Kiinassa alkuvuonna puhjenneen uuden koronaviruksen aiheuttamasta COVID-19-tartuntatautiepidemiasta. Ulkoministeriön ja THL:n ajankohtaiset tiedotteet kehottavat välttämään tarpeetonta matkustamista koronaviruksen levinneisyysalueille.

Ruokavirasto on koonnut sivuilleen vastauksia eläimiin liittyviin kysymyksiin. Sivulla kerrotaan, että koronavirus COVID-19 on nykytiedon mukaan ihmisten tauti. Vaikka sairastuneen henkilön tiedetään Hongkongissa välittäneen viruksen omaan koiraansa, lemmikkien ei tiedetä sairastuneen tai välittäneen virusta ihmisiin.

Kansainvälinen kennelunionin FCI:n tuoreen kannanoton mukaan koiraharrastustapahtumissa pitää kiinnittää erityistä huomiota käsihygieniaan ja välttää ihmisten keskinäisiä läheisiä fyysisiä kontakteja. Tapahtumanjärjestäjien tulee huolehtia siitä, että tapahtumissa on käytössä riittävästi desinfiointiainetta. Koiranäyttelyissä koiranesittäjät näyttävät itse koiransa hampaat tuomarille.

Cruftissa virustilannetta seurataan tarkasti ja tarvittaessa julkaistaan verkkosivuilla uusia ohjeita ja lisää tietoa. Näyttelyssä on yleisölle ja koiranomistajille käsipuhdistuspaikka jokaisen sisäänkäynnin yhteydessä.

Kommentoi:

Koiramme