Crufts päivät 2 ja 3: Suomalaisittain ei mainittavaa

Menestys on kiertänyt suomalaisia Cruftsin kolmena ensimmäisenä päivänä. Tänään sunnuntaina on viimeinen mahdollisuus petrata. Perjantaina oli vuorossa vain yksi suuri ryhmä, lintukoirat eli Gundogs. Suomalaisille ei juuri voittoja tullut, jotain sentään: Marika Fredriksonin esanjanvesikoiranarttu Zorrazo Attitude Matters voitti rotunsa. Tiina Illukan kiharakarvainen noutaja oli samalla tuomarilla voittanut Ruotsissa, mutta nyt ei tullut menestystä.

Ryhmätuomarina toimi norjalainen Per Iversen. Voiton vei punainen irlanninsetteri Gwendariff Coco Nut Cream, toiseksi tuli lagotto romagnolo Kan Trace Very Cheeky Chic. Tanskalaisen Michael Kristensenin amerikancockerspanieli Galaksi Freaking Famous oli ryhmän kolmas ja neljäs oli Italiasta myyty gordoninsetteri Ludstar Frederick Frankenstein.

Lauantaina kilpailtiin junior handlereiden MM-tittelistä. Suomenmestaruuden vei joulukuussa nimiinsä 17-vuotias Claudia Rönhovde joka siis pääsi edustamaan Suomea Cruftsiin. Hän oli valinnut esitettäväksi roduksi faaraokoiran, jonka kanssa hän pääsi nopeasti sinuiksi heti aamulla. Claudia esitti koiraa eleettömän kauniisti, hänen suorituksensa voi katsoa YouTube-videolta, osuus alkaa kohdasta 2:01:50. Hyvästä suorituksesta huolimatta jatkopaikkaa ei herunut. Tuomarina kisassa oli norjalainen Arne Foss, joka otti jatkoon muun muassa tanskalaisen, norjalaisen ja ruotsalaisen. Viime mainittu veikin voiton, hän on 17-vuotias Selma Martensson, joka esitti kisassa australianpaimenkoiraa.

Näyttelyn puolella oli vuorossa kaksi ryhmää, paimenkoirat ja palveluskoirat (Pastoral ja Working). Nina Brusin oli lähtenyt matkaan partacollieidensa kanssa. Rotua oli ilmoitettu 256, joten hän saa olla tyytyväinen tuloksiin. Veteraaniuros Memorylane Samba Caramba oli luokkansa toinen. Juniorinartut voitti Memorylane Saffyre N Steel, lisäksi hänen kasvattinsa, Briteissä asuva Memorylane Do The Tra-La-Laa oli Limit-uroksissa viides.

Erno Lindahlin nuori vanhaenglanninlammaskoira Czarlinda’s Quite Easy To Love voitti yearling-luokan, koiria oli ilmoitettu 115.

Paimenkoiraryhmän arvosteli portugalilainen Luis Pinto Teixeira. Hänen voittajakseen nousi unkarilainen vanhaenglanninlammaskoira Bottom Shaker The Greatest Picture. Toiseksi tuli amerikkalainen australianpaimenkoira Wyndstar Magic Marker ja kolmas oli samojedinkoira Nikara Diamond Dancer. Ryhmän neljäs oli ruotsalainen shetlanninlammaskoira Frostice Makeover, joka viimeksi Suomessa vieraillessaan oli valioluokassa kolmas.

Working-ryhmän tuomarina oli saksalainen Christofer Habig. Hän on tunnettu mastiffimies, joten ei ollut yllätys, että voittajaksi nousi hieno belgialainen bullmastiffi Phoenix Never Dies du Monde d'Elias. Toiseksi tuli rottweiler Nageem Haribo at Haccasbrook, kolmas oli venäläinen tiibetinmastiffi Petro-Prestige Dzhiya ja neljäs dobermanni Manzart Vogue.

Kaikki tulokset löytyvät näyttelyn verkkosivuilta. Tänään ovat vuorossa terrierit sekä ajavien (Hounds) ryhmä. Suoraa lähetystä voi seurata YouTube-kanavalla.

Kohdennettua mainontaa: NECn vessan seinällä kiinteistövälittäjä mainostaa koiraystävällisisiä taloja.

Ukkonen av Vintervidda Norjasta oli suomenlapinkoirien ROP.

Kuvat: Paula Heikkinen Lehkonen

Kommentoi:

Koiramme