Mäyräkoira Cruftsin BIS-voittoon

Ensimmäistä kertaa Cruftsin näyttelyn historiassa Best in Show’ksi valittiin mäyräkoira. Se oli karkeakarvainen narttu Silvae Trademark, jonka omistavat Kim ja Duncan McCalmont. BIS-valinnan suoritti Anne Macdonald. Toiseksi eli varasijalle (Reserv-BIS) tuli keskikokoinen villakoira Minarets Best Kept Secret, joka saavutti saman sijoituksen kolme vuotta sitten.

Cruftsissa eniten BIS-voittoja on roduista saavuttanut cockerspanieli, peräti seitsemän kertaa. Neljästi ovat voittaneet irlanninsetteri, isovillakoira sekä walesinterrieri.

Kun tämänvuotisen BIS-voittajan omistaja-esittäjää Kim McCalmontia haastateltiin voiton jälkeen, kertoi hän Maisie-mäyriksen nukkuvan heidän sängyssään. Pariskunta oli tutustunut rotuun Cruftsissa silloin kun näyttely pidettiin vielä Lontoon Earls Courtissa ja se oli kuulemma rakkautta ensi silmäyksellä.

Kommelluksitta ei tälläkään kerralla päästy, koirien tehtyä yhteisen kunniakierroksen kyykistyi mäyräkoira kakalle ennen virallista valokuvausta.

Desinfiointia ryhmissä

Näyttelyssä pyrittiin huolehtimaan siitä, etteivät pöpöt tartu. Ainakin ryhmäkehässä koirien pöytä putsattiin jokaisen jälkeen, samoin tuomari pyyhki kätensä käsidesillä ennen seuraavaa koiraa, vaikka esittäjät näyttivätkin purennan ja hampaat itse.

Viimeisenä päivänä oli vuorossa kaksi ryhmää, terrierit ja Hounds. Viimemainitun arvosteli Mark Cocozza, joks siis laittoi voittajaksi karkeakarvaisen mäyräkoiran Silvae Trademarkin. Toiseksi tuli saksalainen rhodesiankoira Ndoki Highlander. Kolmas oli italialainen basset hound Teocrazia One Million ja neljäs venäläisessä rekisterissä oleva lyhytkarvainen kääpiömäyräkoira Minidogland Take After Sun. On hyvin harvinaista, että Hound-ryhmässä sijoittuu kaksi mäyräkoiraa.

Terrieriryhmän tuomarina oli skotlantilainen Tom Johnson. Ryhmän voitti kerrynterrieri Indian Princess at Perrisblu, joka oli kolmannessa näyttelyssään! Tämä oli sille myös kolmas ryhmävoitto, se myös valioitui tässä näyttelyssä. Toiseksi tuli lakelandinterrieri Saredon Enigma, samalta kasvattajalta ryhmässä esiintyi myös airedale. Kolmas ryhmässä oli espanjalainen jackrussellinterrieri Algrafs Viktor for Anroal ja neljäs bedlingtoninterrieri Rocabec Riding Shotgun.

Paras suomalaispäivä

Päivän suomalaismenestyksestä vastasi Reijo Portala, jonka skotlanninterrieri Quaint Sherry Perry voitti rodun saaden narttujen sertin. Sen Britteihin viety sisko Quaint Sabayon taas voitti Limit-luokan. Skotteja oli ilmoitettu 98.

Skyenterriereissä nähtiin useita suomalaiskoiria. Carina Kitin ja Thea Dahlbomin kasvattama Finnsky Momentous oli ROP-veteraani. Heidän muut koiransa, Cragsmoor Good Fellow ja Finnsky Temptation saavuttivat luokkasijoituksia, samoin kuin Mari Langinkosken kasvattama Linum Cranberry Crush. Skyeitä oli ilmoitettu 42.

Sari Hirvosen kasvattama karkeakarvainen mäyräkoira Royal Pepper’s Vice Versa voitti luokkansa ja sai urosten varasertin. Sarin toinen osallistunut koira, Treis Pinheiros Wild Again voitti avoimet urokset. Karkkareita oli ilmoitettu 113.

Saana Tuomen kasvattama karkeakarvainen kettuterrierinarttu Mindhunter Queen Bee oli luokassaan toinen, rotua oli esillä 70. Simo Jyrkisen venäjänvinttikoira Phaedra Uma oli ROP-veteraani, borzoita oli 116.

Suomenpystykorvia oli ilmoitettu 16. Rotunsa paras oli Suomesta viety, lähes 8-vuotias Pettukangas Karu, joka ei kylläkään ollut mitenkään timmissä kunnossa. Brittein saarilla kun ei lintumetsälle pääse...

Reijo Portalan Quaint Sherry Perry oli ROP.

Carina Kitin skye oli ROP-veteraani ja muitakin luokkasijoituksia tuli.

Kuvat: Paula Heikkinen-Lehkonen

 

Kommentoi:

Koiramme