Crufts – maailman suurin koiranäyttely

Maailman suurin koiranäyttely Crufts alkaa tänään. 72 suomalaiskoiraa kilpailee voitoista
21 838:n koiran joukossa 9.–12. maaliskuuta Englannin Birminghamissa. Valtaosa osallistujista on brittejä, mutta ulkomaisia koiria on 55 eri maasta lähes 3 500. Ensimmäinen Cruftsin näyttely järjestettiin vuonna 1886!

Suomesta on monta tapaa matkustaa Cruftsiin. Joku lentää, toinen turvautuu omaan autoon ja kolmas lentokoneen ja vuokra-auton yhdistelmään.

Sari Oinonen, Simo Jyrkinen, Satu Nurmikari, Annaliisa Pellikainen, Erika Rutherforde ja Heidi Lahtinen valitsivat valmismatkan linja-autolla. Balttian, Puolan, Belgian ja Ranskan kautta matkaaminen vie toki aikaa, mutta hyvä tunnelma helpottaa matkan rasituksia.

Kuusikolla on kenellä enemmän, kenellä vähemmän näyttelykokemusta, mutta Satu Nurmikaria lukuun ottamatta kaikki suuntaavat Cruftsiin ensimmäistä kertaa. Jännittää. Briteissä kaikki on kuulemma toisenlaista.

– Pahin moka minkä voit kehässä tehdä, on lähteä sieltä ennen kuin koko luokka on arvosteltu, Nurmikari neuvoo matkakumppaneitaan.

Asiallisessa asussa Crufts-kehään
Heidi Lahtinen

Simo Jyrkinen, venäjänvinttikoira Che, Sari Oinonen ja skotlanninhirvikoira Kikka ovat alkuviikon tehneet bussimatkaa halki Baltian maiden ja Keski-Euroopan kohti ensimmäistä Cruftsiaan. (Heidi Lahtinen)

Sari Oinonen ja Simo Jyrkinen myöntävät, että ensimmäinen kerta Crufts-kehässä jännittää jo etukäteen. Sunnuntaina alkanut bussimatka kohti Birminghamia eteni joutuisasti. Perillä oli määrä olla näyttelyä edeltävänä iltana, keskiviikkona.

– Koira on vielä pesemättä, niin kuin tavallisestikin. Se ja muu viimeistely on minulla tapana tehdä aina edellisenä päivänä, Simo kertoo.

Sari Oinosella on samanlaiset suunnitelmat. Myös kummankin handlerin pukeutumisessa tulee näkymään Crufts-silaus.

– Omaan pukeutumiseeni kiinnitän tällä kertaa tavallista enemmän huomiota. Mukana on matkalaukullinen vaatteita, joista pitää vielä viime hetkillä valita sopivimmat, Sari nauraa.

– Puvunhousut on minullakin mukaan varattuna. Muissa näyttelyissä on menty hiukan arkisemmalla asulla, Simo tunnustaa.

Cruftsin mainosvideo näkyy täällä: https://www.youtube.com/watch?v=QH0ucz3CcQE

Näyttelyä ja päivien monia eri esityksiä voi seurata livelähetyksien avulla, hakusanalla Crufts Youtube löytyy linkit! 

Päivitys 10.3.2017:
Lisätty kuva eri maiden osallistujamääristä.

Lähde: Crufts 2017

Kommentoi:

Koiramme