Crufts loppusuoralla

Cruftsin nelipäiväinen maailman suurin koiranäyttely päättyy sunnuntaina.

Jo heti ensimmäisenä päivänä suomalaiset nappasivat Cruftsissa rotunsa parhaan titteleitä. Parhaiten menestyi Taina Niemelän ja Pekka Keräsen omistama dandiedinmontinterrieriuros Dariant Egypt, joka sijoittui terrieriryhmässä kolmanneksi.

Rotunsa parhaaksi valittiin myös suomenpystykorvauros Shemeikka. VSP oli kajaanilaisen Pertti Korhosen kasvattama Kekkeruusin Emma Through Toveri, jonka omistavat K. Byrne ja Angela Cavill. Näyttelyyn oli ilmoitettu 17 suomenpystykorvaa, joista kehässä esitettiin 15. 

Annaliisa Pellikainen

Ryhmäkilpailukehän takahuoneessa vallitsi leppoisa tunnelma. Cruftsissa suomenpystykorva kuuluu Hound-ryhmään, jossa arvostellaan myös mäyräkoiria, vinttikoiria ja ajaviakoiria, kuten kuvassa oleva englanninkettukoira. (Annaliisa Pellikainen)

Shemeikan omistajana ryhmäkilpailukehä ja sinne pääsyn odottelu oli minulle suuri elämys. Koirat kuvattiin virallisemmin ja epävirallisemmin, eläinlääkärintarkastuksessa varmistettiin, että koira kykenee vaivattomasti juoksemaan ison kehän karkealla alustalla ja testattiin koiran käsiteltävyys. Omistajaa haastateltiin useampaan kertaan koiran persoonallisista ominaisuuksista ja taustasta. Tunnelma oli samaan aikaan sopivan jännittynyt, vapautunut ja odottelijoiden kesken lämmin. Ison kehän takahuoneessa tunsi olevansa Very Important Person.

Cruftsin tulokset ja kaikkien rop-koirien kuvat löytyvät linkistä:

http://crufts.fossedata.co.uk/

 

 

Kommentoi:

Koiramme