Näyttelyitä voidaan pitää, vai voidaanko?

Elokuun alusta alkaen on taas mahdollista järjestää koiranäyttelyitä. Niiden järjestäminen ei kuitenkaan ole aivan yksinkertaista. Pohjois-Pohjanmaan Siikajoella piti olla neljän ryhmän ryhmänäyttely elokuun ensimmäisenä päivänä, mutta se jouduttiin perumaan.

Seija Ansamaa näyttelytoimikunnasta pahoittelee tilannetta, mutta tosiasioille ei mitään voi. – Suurin osa talkooväestämme on iältään yli 70-vuotiaita eli riskiryhmässä. Emme pysty takaamaan työntekijöille kunnollisia turvavälejä. Kehätoimitsijoista taas hyvin moni työskentelee hoitoalalla, eivätkä he voi ottaa riskejä.

– Tuomarilista olisi mennyt jo kertaalleen uusiksi, sillä kaikki tuomaritkaan eivät ole halukkaita matkustamaan ja tapaamaan kymmeniä ihmisiä eri puolilta maata. Eihän tuomari voi arvostellessaan käyttää esimerkiksi kasvomaskia, joten hän joutuu ottamaan riskejä.

– Parempi oli tehdä päätös jo nyt, epävarmuuden tilaa oli turha venyttää. Tuomarilistan uusiksi muokkaaminen olisi vaatinut paljon työtä. Lisäksi emme voi tietää, jos vaikka koronassa tulee uusi aalto ja sitten kuitenkin alkaisi maksupalautusten rumba.  Kokouksessa päätimme yksimielisesti perua näyttelyn. Tilanne harmittaa kovasti, sillä näyttelyiden avulla keräämme rahaa syksyn koetoimintaan. Nyt mennään sitten minimibudjetilla.

– Ruukin Kennelseura viettää ensi vuonna 40-vuotisjuhliaan ja meille on myönnetty näyttely heinäkuun 2021 lopulle. Ensi vuonna sitten uusi yritys, Seija summaa.

Kommentoi:

Koiramme