Cruftsin parhaat sileäkarvaiset colliet jälleen Suomesta

Maailman suurin koiranäyttely Crufts päättyi sunnuntaina. BIS-voittoon ylsi amerikancockerspanieliuros Afterglow Miami Ink, jonka omistavat J. Lynn, R. Lynn ja Da Silva. Tuolle koiralle tiukimman vastuksen antoi jo rotukehässä Sanna Vartiaisen Very Vigie Huluberlulu, joka tuli luokassa toiseksi saaden varasertin. ”Morgan” hävisi siis vain BIS-koiralle!

Sunnuntaina Crufts'issa arvosteltiin ryhmät Working ja Pastoral, joihin kuuluvat muun muassa paimenkoirat, meillä palveluskoirarotuina tunnettuja rotuja sekä molossirotuja.

Silekarvaiset colliet arvosteli brittilänen rouva B. White. Kaikkiaan eri luokissa esitettiin yhteensä lähes 50 sileäkarvaista collieta. Britit ovat jo vuosia saaneet tottua siihen, että suomalaiscolliet putsaavat pöydän – niin nytkin.

Rotunsa parhaaksi valittiin riihimäkeläisen Satu Asikaisen kasvattama, Suomesta tuotu Clingstone's Hot Shot at Foxearth. Koiran omistavat T. ja B. Hayward. Kuusivuotias narttu voitti myös perjantaina brittiläisille ja irlantilaisille harvinaisille roduille tarkoitetun finaalin, Vulnerable Breeds Competition'in. Harvinaisiin, peräti uhanalaisiin rotuihin katsotaan sellaiset, joita on rekisteröity alle 300 vuosittain. Listalla on kolmisenkymmentö rotua, muun muassa vihikoira, skotlanninhirvikoira, saukkokoira, cardigancorgi ja monta terrieriä.

Crufts oli muutenkin Clingstone's kennelin juhlaa, sillä urosten varasertin sai ROP-nartun pentu, Satu Nurmikarin ja Annemari Gröhnin omistama Clingstone's Lap Dog. Parivuotias Clingstone's At The Top oli omassa luokassaan toinen. Koiran omistaa Isabelle Huchon Ranskasta.

Narttujen varasertti meni veteraani Timonan Veronica Velvetille, jonka omistaa Tuula Tikkanen Hattulasta. Tuomarilla oli silminnähden suuria vaikeuksia päättää, valitako parhaaksi nartuksi Veronica Velvet vai  Hot Shot at Foxearth. Vaikka voitto olisi varmasti maistunut makealta, oli Tuula Tikkanen sangen tyytyväinen varaserttiinkin. Koiruuksien Typy On Tähti (om. Teija Lehtoranta, Tervakoski) sijoittui veteraaninarttujen kakkoseksi ja Koiruuksien Meri Tähti (om. Teija Lehtoranta) oli avoimen narttuluokan neljäs. Molemmat koirat ovat myös Teija Lehtorannan kasvattamia. Toinen suomentuonti, Piia Enlundin kasvattama, Forbes ja Clements'in omistama Kangasvuokon Venice ei sijoittunut.

Kommentoi:

Koiramme