Koiranäyttely sujui ruuhkitta Porissa

Koronarajoitusten hellitettyä ensimmäiset näyttelyt järjestettiin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kymmenen näyttelyn joukossa oli yksi kansainvälinen näyttely, kaksi ryhmänäyttelyä ja seitsemän erikoisnäyttelyä.

Porin kaksipäiväinen kansainvälinen näyttely tutussa paikassa raviradalla onnistui hyvin. Koiranomistajat ja järjestäjät olivat tyytyväisiä viikonloppuun. Ohjeistus toimi ja väljyyttä kiiteltiin. Ruuhkia ei päässyt syntymään varsinkin tarkan aikataulutuksen ja arvostelujen porrastuksen ansiosta. Myöskään ylimääräistä yleisöä ei päästetty sisälle.

Koiria oli ilmoitettu Poriin ennätysmäärä 2500. Ryhmäkilpailuja ei ollut lainkaan, mutta kehien laidoilla jatkokilpailujen puuttumista ei juuri harmiteltu. Ylipäätään näyttelyyn pääseminen kevään ja alkukesän tauon jälkeen otettiin ilolla vastaan. Edellisen kerran koiraharrastajat olivat kokoontuneet kansainväliseen näyttelyyn Turussa tammikuussa. 

Seuraava kansainvälinen näyttely on Riihimäellä elokuun viimeisenä viikonloppuna. Toistaiseksi perumattomia kaikkien rotujen, kansainvälisiä ja Nord-näyttelyitä on Kennelliiton tapahtumakalenterissa vielä kymmenkunta vuoden loppuun mennessä. Yhteensä erilaisia näyttelyitä on tarkoitus pitää noin 120 loppuvuoden kuluessa.

Koe- ja kilpailutoiminta on virinnyt pitkin kesää. Elokuun alusta joulukuun loppuun 2020 on ilmoitettu muun muassa yli 130 metsästyskoirien jäljestämiskoetta (mejä) sekä rallytoko-kilpailua (RT) ja lähes sata tottelevaisuuskoetta (toko).

Kommentoi:

Koiramme