PKU tunnustaa kolme uutta koirarotua

Pohjoismainen Kennelunioni (PKU) on päättänyt tunnustaa kolme uutta rotua. Rodut ovat saint-usugenspanieli, walkerin pesukarhukoira ja kääpiökokoinen amerikanpaimenkoira. Nämä rodut saavat osallistua näyttelyihin, kokeisiin ja kilpailuihin Pohjoismaissa 1.1.2018 alkaen.

Kaikki kolme rotua voidaan ottaa rekisteriin edellyttäen, että niillä on FCI-maan laatima vientirekisteröintitodistus eli Export Pedigree tai American Kennel Clubin (AKC) tai United Kennel Clubin (UKC) laatima rekisteritodistus.

Saint-usugenspanieli – ranskankieliseltä nimeltään épagneul de saint-usuge – on seisova lintukoira Bressen seudulta Ranskasta. Rodun katsotaan olleen olemassa sitten 1500-luvun, mutta kuten moni muukin rotu, se hävisi toisen maailmansodan aikana. Rodun pelasti pappi Robert Brillard, joka keräsi joukon rotumääritelmää vastaavia koiria ja aloitti entisöintiprojektin. Ranskan kennelliitto tunnusti rodun vuonna 2003.

Myös walkerin pesukarhukoira, englanninkieliseltä nimeltään treeing walker coonhound, on metsästyskoira. Sen katsotaan periytyvän englanninkettukoirasta, rodun kehittäjänä pidetään herra Walkeria. Rotua käytetään pesukarhun ja opossumin metsästykseen; se jahtaa saaliseläimen puuhun, josta rotunimi tulee. Sitä käytetään myös karhun, villisian ja puuman metsästykseen. UKC on rekisteröinyt rotua jo vuodesta 1945 lähtien, AKC tunnusti sen vuonna 2012.

Amerikan kääpiöpaimenkoira eli miniature american shepherd kehitettiin 1960-luvulla australianpaimenkoiran kääpiömuotona. Sen tulee näyttää australianpaimenkoiralta, mutta oltava kooltaan sitä pienempi. AKC ja UKC tunnustivat sen omaksi rodukseen vuonna 2015.

Lähde: skk.se

 

Kommentoi:

Koiramme