Jättiyllätys: labradorinnoutaja Suomen tottelevaisin

Veera Pelkonen ja labradorinnoutajanarttu Vauhtimetsän Hyvä Tuuli tuulettivat tottelevaisuuden koehistoriaa voittamalla SM-kilpailut Tampereella 22. marraskuuta. Edellisestä muun kuin bordercollien saavuttamasta mestaruudesta on vuosia aikaa. Samalla koirakko kirkasti viimevuotisen hopeamitalinsa kultaiseksi uransa toisissa SM-kisoissa. Muut mitalisijat menivät tutulle rodulle ja kokeneille kilpailijoille. Hopeaa saivat Oili Huotari ja bordercollie Tending Breezy ja pronssia Mika Jalonen ja bordercollie Tending Fireball.

Tiettävästi edellisen kerran labradorinnoutaja on voittanut tokossa kultaa vuosikymmenet sitten 1980-luvulla eikä himmeämpiäkään mitaleita ole vuosiin juuri jaettu muille kuin bordercollieille. Tampereella finaalissa nähtiin 14 bordercollien lisäksi kuusi muunrotuista koiraa, neljä kultaistanoutajaa, yksi sileäkarvainen noutaja ja labradorinnoutaja. Tokossa pitkään hienosti menestyneet Marianne Forsell ja sileäkarvainen noutaja Flatkiss Guilty Intent olivat kahdeksansia.  

Tokon SM-kilpailuissa jaettiin tänä vuonna vain yksilömitalit ja ohjelmassa oli ainoastaan erikoisvoittajaluokka. Finaalin 20:tä paikkaa tavoitteli 43 koirakkoa.  

Kommentoi:

Koiramme