SM-jälkikoetta ei pystytty järjestämään

Palveluskoirakokeiden suosituimmassa lajissa, jälkikokeessa, ei jaeta tänä vuonna lainkaan SM-mitaleita. Syynä on se, ettei mikään yhdistys ollut kiinnostunut järjestämään kaikkien lajien arvokilpailuja.

Lopulta saatiin pidettyä vain kahden lajin tynkäkilpailu. Laukaassa ratkottiin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna haku- ja etsintäkokeen suomenmestaruudet.

Järjestäjäkadon vuoksi Palveluskoiraliitto joutui poikkeuksellisiin ratkaisuihin keväällä. Kokeita tarjottiin haettavaksi kahdessa osassa, kansalliset lajit (jälki, haku, etsintä, viesti, opastus) omanaan ja suojelu omanaan. Vain suojelukokeelle löytyi järjestäjä.

Viime tipassa keväällä kansalliset lajit jaettiin vielä kahteen ryhmään. Haku- ja etsintäkokeelle tuli hakija, mutta jälki-, viesti- ja opastuskokeen pakettiin ei tarttunut kukaan. Muutama yhdistys olisi lopulta ollut valmis hoitamaan yhden lajin SM-kilpailun, mutta yhteydenotot tulivat liian myöhään. Kennelliiton takaraja ennätti mennä umpeen.

Näin torsoksi SM-kokeet eivät ole kertaakaan jääneet, vaikka ennenkin on ollut isoja vaikeuksia saada arvokilpailu pidettyä. Suojelukoe (nykyisin IGP) on välillä järjestetty yksittäisenä omana kilpailunaan. Tänä vuonna suojelun SM-mitalit jaettiin heinäkuussa Harjavallassa.

Vaikka vuosi 2020 aiheutti ikävän takaiskun monille aktiivisille palveluskoiraharrastajille, niin ensi vuosi lupaa hyvää. Kansallisten lajien SM-kilpailut järjestetään Hämeenlinnassa. Suojelulle saattaa tulla tekijä Varsinais-Suomesta.

Kommentoi:

Koiramme