Oili Huotarille ja Tending Breezylle vihdoin tokon SM-kultaa

Tottelevaisuuskokeen Suomen mestaruuden on voittanut Oili Huotari kahdeksanvuotiaan borcedrcollie Tending Breezyn, Trixin, kanssa. Koirakko on tuttuakin tutumpi arvokilpailujen palkintopalleilta, mutta SM-kultaa pari ei ole aiemmin onnistunut saamaan. SM-mitalit ratkottiin Nivalassa 6.–7. elokuuta.

Voitto tuli erittäin korkein pistein. Huotari sai Trixin kanssa karsinnan ja finaalin keskiarvoksi 302 pistettä. Kukaan muu 20 finalistista ei saanut yli 300 pisteen lopputulosta. Maksimipisteet erikoisvoittajaluokassa ovat 320.

SM-hopealle nousseet Mari Leiviskä ja bordercollie Tending Panther kirivät kyllä hurjasti ja saivat finaalissa viikonlopun korkeimmat pisteet, 306. Keskiarvo jäi vajaat kuusi pistettä Huotarin ja Trixin potista ja oli 296.

Pronssia saivat Christa Enqvist-Pukkila ja niinikään bordercollie Gingerbell Indeed a Mess, loppupistein 292. Tänä vuonna finalistien joukossa oli kolme muunrotuistakin koiraa. Niina Sorjonen sijoittui kultainennoutaja Miklaus Sunbeamin kanssa kuudenneksi. Kaisa Vento oli belgianpaimenkoira malinois Eatz Astan kanssa 12:s ja Maarit Hankaniemi labradorinnoutaja Brufinn Yazzy Queenin kanssa 14:s.

Joukkuekilpailun voitti Villähteen Agility-Urheilijat, hopeaa sai Laukaan Koiraharrastajat ja pronssia T-Team Sport Dogs.

SM-kilpailut järjesti tänä vuonna Sievin Kennelkerho. Ylituomarina oli Carina Savander-Ranne.

 

Kommentoi:

Koiramme