Kolmannen kerran rally-tokon SM-kulta samalle koirakolle

Csilla Bakos ja hänen jo 9,5-vuotias belgianpaimenkoiransa, malinois M’herceg du Clan du Diable saivat tänäkin vuonna parhaat pisteet rally-tokon SM-kilpailuissa. Myös loppupisteet olivat tuttuun tapaan korkeat, 199. Kaksipäiväiset kilpailut käytiin Ylöjärvellä 20.–21. elokuuta.

Vuosi sitten sama pari voitti kultaa pistettä pienemmällä tuloksella. Vuonna 2019 kultamitali irtosi täysillä 200 pisteellä. – Huipulla on hyvä lopettaa, naurahti Csilla Bakos Ylöjärvellä tulosten ratkettua.

Tärkein syy on kuitenkin koiran ikä ja SM-ratojen vaativuus. – Kokonaan Ham ei jää eläkkeelle, mutta käymme joissain pienemmissä kisoissa ehkä. Ja kotona on kasvamassa nyt puolivuotias samanrotuinen pikkuveli, Csilla kertoo.

Hopeaa sai niinikään tuttu pari, Eva-Lotta Halonen ja bordercollie Sanmar Pop. Karsinnan ja finaalin yhteenlaskettu tulos oli 197,5 pistettä. Tällä kertaa Eva-Lotta sai finaaliin peräti kolme koiraa. Pronssille nousi puoli pistettä pienemmällä tuloksella Heli Piirainen ja bordercollie Demzina´s Blue Ace.

Joukkuekilpailu oli tiukka. Voiton vei T-Team Sport Dogs 298 pisteellä. Toiseksi tullut Tampereen seudun Koiraharrastajat hävisi kaksi pistettä voittajalle ja kolmanneksi sijoittunut Mikkelin Agilityharrastajat kolme pistettä.

Kuva: Birgit Halkio

Joukkukilpailun paras oli T-Team Sport Dog, hopeaa sai Tampereen seudun Koiraharrastajat ja pronssia Mikkelin Agilityharrastajat. (Kuva: Birgit Halkio)

Kahden päivän aikana Koirakoutsi-hallissa nähtiin lähes 200 koirakkoa neljässä eri luokassa. SM-mitalit jaetaan mestaruusluokassa. Yksilöfinaaliin pääsee 20 parasta lauantain karsintakilpailusta.

Kilpailun ylituomarina toimi Jaana Karppinen ja järjestäjänä Rally-Tassut KK.

Kommentoi:

Koiramme