Agilityn suomalaisjoukkueille kultaa ja hopeaa European Open -kilpailussa

Suomen maksikoirien joukkue Team Finland Large 1 voitti joukkuekultaa kovatasoisessa European Open-kilpailussa sunnuntaina 30.7. Pohjois-Italian Salice Termessä.

Joukkueen kaikki neljä koirakkoa, Juha Orenius ja bordercollie Gaia (CityBelgit), Janita Leinonen ja bordercollie Fu sekä Jaakko Suoknuuti ja bordercollie Dao (Littoisten Agility Warriors) sekä Pasi Kangas ja Wiu (Heinolan Palvelus- ja Seurakoirat) tekivät viestinä juostulla finaaliradalla ratavirheettömän tuloksen. Joukkueen koirakoiden yhteistulos oli 134 sekuntia. Toiseksi tuli Iso-Britannian ja kolmanneksi Tšekin joukkue.

Medien joukkuefinaalissa Suomen Team Finland Medium 1 saavutti hopeaa tuloksella 15 virhepistettä, aika 146.40 sekuntia. Joukkueeseen kuuluivat Jonna Keskitalo ja shetlanninlammaskoira Kuura (Keski-Pohjanmaan Koirakilta), Sanni Kariniemi ja shetlanninlammaskoira Stig (Päijät-Hämeen Agility-Urheilijat), Jade Erkko ja espanjanvesikoira Esso (Border Agility Team) sekä Taina Airaksinen ja keskikokoinen villakoira Tuua (Active Dogs). Medien joukkuefinaalin voitti Saksan joukkue tuloksella 10 virhepistettä, aika 143 sekuntia. Kolmantena oli Unkari tuloksella 105 virhepistettä, aika 144,50 sekuntia.

Lauantaina 29.7. yksilökilpailuissa kaksi suomalaiskoirakkoa saavutti hienosti pronssia. Medien radalla Jonna Keskitalo ja shetlanninlammaskoira Kuura sijoittuivat kolmansiksi ratavirheettömällä tuloksella 35,81 sekuntia. Maksikoirissa saman tempun tekivät Janita Leinonen ja Fu tuloksella 35,23 sekuntia.

Lähde: Suomen Agilityliitto ry

Kuva: Jukka Pätynen / Suomen Agilityliitto

Voitokas maksikoirien joukkue; Team Finland Large 1, johon kuuluivat Juha Orenius ja Gaia, Janita Leinonen ja Fu, Jaakko Suoknuuti ja Dao sekä Pasi Kangas ja Wiu. (Kuva: Jukka Pätynen / Suomen Agilityliitto)

Kommentoi:

Koiramme