Suomalaiskoirille kolme kultaa EM-ratajuoksuissa

Yhteensä 29 suomalaiskoiraa osallistui kuluneena viikonloppuna ratajuoksun EM-kisoihin Unkarin Alsónémedissä. Koirat edustivat yhdeksää eri rotua. Kaikkiaan Unkariin oli saapunut koiria 14:stä eri maasta ja EM-mitalit jaettiin 15 rodulle.

Kullakin rodulla on omat sarjat ja juostavat matkat. Mikäli ilmoittautuneita on riittävä määrä, kisaavat urokset ja nartut omissa lähdöissään. Whippeteillä ja italianvinttikoirilla on myös niin sanottu Sprinter-luokka ylikorkeille koirille.

Salukeissa olivat saksalaiskoirat ylivoimaisia, molemmissa sukupuolissa ne kahmivat peräti neloisvoitot.

Etnankoirat (entiseltä rotunimeltään cirneco dell'etna) kisasivat urokset ja nartut yhdessä. Kultaa vei Sanna Koposen Trucker's Apple Of My Eye, hopealle juoksi saman omistajan Trucker's Bad To The Bone. Ylikorkeissa italianvinttikoirissa kultaa saavutti Pistonhead Anderson Silva, jonka omistavat Liisa Ukkola-Vuoti ja Sauli Vuoti. Kultaa sai myös faaraokoira Bazinga A Song Of Ice And Fire, sen omistaa Emilia Kanerva.

Espanjanvinttikoirissa Maria Stenbergin Rabilargo's Dixie Dancer nappasi pronssia, kuten myös Tarja Kenkkilän unkarinvinttikoira Avenina's Ezredes Ezesmester.

Täydelliset tulokset löytyvät järjestäjän sivuilta: http://fci2017.info/results

Kommentoi:

Koiramme