Agilitymaajoukkue jäi MM-mitaleita vaille

Tshekin Liberec on paha paikka Suomen agilitymaajoukkueelle: MM-kisoissa jäätiin ilman mitaleita. Samoin kävi viisi vuotta sitten kun MM-kisat edellisen kerran järjestettiin Liberecissä.

Agilityn kansainvälisellä huipputasolla kilpailu kovenee koko ajan. On yhä enemmän maita, joista tulee MM-mitaleille hyvänä päivänään pystyviä kilpailijoita. Tämän on saanut huomata myös Suomen maajoukkue, joka joutuu jo tottumaan mitalittomiin MM-vuosiin. Viime vuonna MM-mitaleita tuli kaksi, vuonna 2015 ei yhtään.

Samalla eri maiden välisessä kaikkien aikojen mitalitaulukossa kärki eli Sveitsi ja Ranska alkaa jo karata Suomelta ja takaa tulee kovia haastajia. Kovalla vauhdilla nousevat ainakin Saksa ja Venäjä. Kultamitalien määrässä Saksa on 13 kullalla enää yhden Suomea perässä.

Liberecissä Suomen parhaiksi saavutuksiksi jäivät maksien joukkuekilpailun kuudes sija ja maksien henkilökohtaisen kisan yhdeksäs sija, jonka saavuttivat Marianne Karjalainen ja bordercollie Saunajaakon Audi Jr.

Janita Leinonen ja bordercollie Against All Odds Czech Fun olivat hyppyradan jälkeen sijalla 14, mutta mitalimahdollisuus kariutui finaaliradan yhteen ylimääräiseen hyppyyn ja hylkäykseen.

Leinosen ja Karjalaisen lisäksi jaetulle kuudennelle sijalle sijoittuneessa Suomen maksijoukkueessa kilpailivat Pasi Kangas ja bordercollie Eye Witness White-Hot ja Santtu Stenberg ja bordercollie Tending Qui Vive.

Suomalaisten medi- ja mini-koirakoiden MM-kisat menivät penkin alle. Medien joukkuekisassa Suomi oli 21:s ja minien vastaavassa mittelössä vasta 23:s. Medeissä paras henkilökohtainen sijoitus oli 26 ja mineissä 34.

Tshekin MM-kisoihin osallistui 42 maata eli saman verran kuin vuotta aiemmin Espanjassa. Kultamitalit menivät Puolaan, Tshekkiin, Sloveniaan ja Italiaan ja Saksa otti kaksi kultaa. Ensi vuonna MM-kisat järjestetään Ruotsin Kristianstadissa ja kahden vuoden kuluttua Turussa.

Agilityn EM-/MM-kisojen mitalitaulukko 1992–2017:

Sveitsi 13+18+10=41

Ranska 16+14+9= 39

Suomi 14+9+12=35

Belgia 7+11+12=30

Saksa 13+6+9=28

Venäjä 12+4+9=25

Tanska 5+8+8=21

Espanja 5+8+8=21

USA 7+9+3=19

Iso-Britannia 5+4+8=17

 

Kommentoi:

Koiramme