Urvesta älypelien SM-kisojen yllätysvoittaja

Nuori 2-vuotias cockerspanieli Urve voitti koirien älypelien SM-kilpailut. Voitto oli täydellinen yllätys Urven espoolaiselle omistajalle Laura Heinolle. Kilpailut käytiin lauantaina 14. huhtikuuta Vesilahdessa Tampereen kupeessa.

Urve ei ollut ennen SM-kisoja pelannut kuin yhden harjoituspelin. Kilpailussa oli kolme erää. Urve ratkoi tehtävät kierros kierrokselta nopeammin ja voitti kultaa yhteisajalla 3.38. Nopeudesta kertoo paljon se, että yhden pelin maksimipeliaika oli 3 minuuttia.

Hopeaa sai viime vuoden kultamitalisti 4-vuotias mittelspitz Taku. Se loisti semifinaalissa, jossa pelattiin Dog Spinny -peli. Taku selvitti tehtävän 17 sekunnissa. Kokonaisaika oli 4.06. Takun omistaa Linda Leppämäki Tampereelta.

Pronssille taituroi kisojen veteraani 14-vuotias whippet Arska. Myös se loisti semifinaalissa. Spinnyyn kului aikaa vain 36 sekuntia. Kokonaisaika oli 4.32. Arskan omistajaa Mia Vainio-Siukola Tampereelta.

Älypelien suomenmestaruuksista kilpailtiin kolmatta kertaa. Osallistujia oli 12. Kilpailun on ideoinut Tampereella Koirakuntosalia pitävä yrittäjä Kirsi Piispanen.

Kilpailusta julkaistaan artikkeli toukokuun Koiramme-lehdessä.

Kommentoi:

Koiramme