SM-agilityssa bordercollieille kolme viidestä mestaruudesta

Vantaan Myyrmäessä kilpailluissa agilityn SM-kisoissa oli ensi kertaa säkäluokkia viisi, joista kolmessa yksilömestari oli bordercollie. Yllättäjät eivät Vantaalla mestaruuksiin yltäneet.

Tämän vuoden alusta kansallisella tasolla voimaan tulleen säkäluokkien lisäämisen seurauksena Myyrmäen SM-kisoissa henkilökohtaiset kilpailut jakaantuivat viiteen säkäluokkaan, joista pikkuminit ja pikkumaksit kilpailivat ensi kertaa SM-titteleistä. SM-joukkuekilpailut juostiin vielä tällä kertaa kolmessa perinteisessä säkäluokassa, mutta ensi vuonna jo viidessä luokassa.

Ensimmäisen pikkuminien Suomen mestaruuden saavuttivat Riikka Lavonen ja bichon frisé Diamella Keep Shining. Minien mestariksi taituroivat Petri Heinonen ja shetlanninlammaskoira Nappulavaaran Vesi.

Bordercollieiden voittokulku alkoi medeistä, kun Janita Leinonen ja Aisknekht Vanquish veivät vakuuttavan voiton. Pikkumakseissa juhlivat Janne Toivola ja Tending Keen ja makseissa Tuulia Liuhto ja Promillen Pirtu.

SM-joukkuekilpailuissa mestaruudet menivät Helsinkiin, Savonlinnaan ja Littoisiin.

Myyrmäen helteisissä SM-kisoissa oli isojen kisojen tunnelmaa hulppealla jalkapallostadionilla. Yksilökisojen päivänä yleisöä oli tuhatkunta, mutta isoihin katsomoihin olisi mahtunut enemmänkin.

Kentän nykyaikainen sopivan kovahko keinonurmi sai kilpailijoilta kiitosta eikä radalla nähty kentän pinnasta johtuneita kellahduksia.

Kisajärjestäjät odottivat osanottoennätysten rikkoutumista, mutta lukemat jäivät viime vuoden Lappeenrannan SM-kisojen tasolle. Yksilökisoihin starttasi koirakoita tismalleen sama määrä eli 681 kuin vuosi sitten. Näin toissa vuoden Nastolan SM-kisojen osanottoennätykset jäivät voimaan. Tuolloin yksilökisoissa oli 815 koirakkoa ja joukkuekisoissa 251 joukkuetta.

Kommentoi:

Koiramme