Savolaisille hulppea koiraharrastushalli

Suomen suurin koiraharrastushalli Koiramekka on avattu Kuopiossa. Tiilinen vanha ikkunatehdas tarjoaa lähes 4000 neliön lämpimät tilat lähinnä agilityharrastajille. Tehtaan on vuokrannut ja remontoinut Pro Perro oy, jonka toimitusjohtajalla Harri Kataisella on takanaan pitkä ura koirien parissa puolisonsa Sanna Kataisen kanssa. Kokemusta on muun muassa agilityn maajoukkuetasolta.

– Agility varsinkin on keskittynyt Helsingin, Turun ja Tampereen suunnalle. Meidän mielestämme kaiken ei kuitenkaan tarvitse olla etelässä. Savossa on runsaasti lajin harrastajia, mutta lämpimät ja hyvinvarustellut väljät tilat puuttuivat, Harri Katainen kertoo miljoonaluokan hankkeestaan.

Halli olisi voinut olla pienempikin, mutta nyt neliöitä riittää kahteen kansainväliset mitat täyttävään kilpakenttään. Arkikäytössä halli on jaettu seitsemään kenttään, joista kuusi on agilitylle ja yksi lämmittelyyn tai vaikka tokoiluun. – Tavoitteena on, että jonain päivänä täällä järjestetään agilityn halli-SM-kilpailut ja maajoukkuekarsintoja.

Harri ja Sanna Katainen halusivat saada Kuopioon kunnollisen lämpimän agilityhallin. Lopulta onnisti ja vanhaan ikkunatehtaaseen remontoitiin hulppeat lähes 4000 neliön tilat. Mari Saarelainen odottaa jo Kentsun kanssa, että Harri saa radan hyppykuntoon.

Agilityesteet ovat Kataisen mukaan ovat uusimmat ja parhaat saatavilla olevat, espanjalaiset Galican-merkkiset. – Nämä ovat hyvin turvallisia ja tasalaatuisia. Esimerkiksi muuri on tehty pehmeästä materiaalista ja renkaasta puuttuvat usein vahinkoja aiheuttaneet ketjut. Putki on erinomaista materiaalia, joka ei luista koiran tassujen alla.

Kentän alustaksi on valittu nukkaamaton Saltexin keinonurmi, jossa ei ole mitään täyttöainetta. Paksu matto joustaa hyvin, ja siinä on hyvä pito.

Hallissa on myöst tilat kentän vieressä odottelua ja vaikka treenin jälkijutustelua varten. Tiloja vuokraa Pro Perrolta muun muassa kuopiolainen agility-yhdistys Hukka-Putki.

 

Kommentoi:

Koiramme