Suomen flyball-joukkue voitti sarjansa EM-kilpailuissa

Ensimmäistä kertaa flyballin EM-kilpailuihin osallistunut suomalaisjoukkue menestyi erinomaisesti ja voitti sarjansa. Kilpailut käytiin Puolan Sopotissa. Flying Finns Flyball Team eteni hienosti 8. divisioonassa, teki samalla epävirallisen Suomen ennätyksen 20,36 ja voitti tiukan finaalin lauantaina 25. elokuuta. Flying Finns edustaa Hakunilan seudun koiraharrastajia.

- Aivan uskomaton tunnelma yhä, emme odottaneet, että pärjäämme heti näin loistavasti, kertoi Mona Takkinen sunnuntaina kilpailujen jälkeen.

Kilpailut alkoivat perjantaina aika-ajoilla, joiden perusteella osallistujat jaettiin yhdeksään ryhmään. Kussakin divisioonassa oli kahdeksan joukkuetta. Nopeimmat koirat olivat ensimmäisessä divisioonassa. 

Kilpailuissa koirat juoksevat hyppyradan ja nappaavat radan päässä olevasta pallokoneesta pallon ja tuovat sen takaisin lähtöpaikalle. Joukkueen seuraavan koiran pitäisi lähteä aivan samaan aikaan kun toinen koira tulee maaliin. Ajan lisäksi myös virheettömyys on tärkeää. Suomalaisjoukkueen menestys perustuikin paljolti virheittä sujuneisiin vetoihin. Joukkue herätti muutenkin paljon huomiota.

- Meidät otettiin lämpimästi vastaan ja kannustus oli valtavaa. Vaikka laji on vielä epävirallinen Suomessa, saimme kutsun osallistua kilpailujen jälkeen pidettyyn sääntökokoukseen.

Kuva: Flying Finns

Suomalaiset saivat suuren suosion kilpailuissa. (Kuva: Flying Finns)

Joukkueeseen kuuluivat Mona Takkinen ja espanjanvesikoira Jazz, Henna Lundenius ja bordercollie Kajo, Jenni Marttila ja bordercollie Aava, Mira Koponen ja australianpaimenkoira Taika sekä Martti Salonen ja kromfohrländer Jyrä. Pallokoneen lataajana oli Susanna Turtiainen ja avustajina Tatu Elo ja Oscar Bookey.

 

Kommentoi:

Koiramme