Labradori Alma jäljesti mestaruuteen

Kahdesti aiemmin SM-finaaliin osallistunut labradorinnoutajanarttu Kotilinnun Diiva oli taitavin viikonloppuna Tammelassa pidetyissä metsästyskoirien jäljestämiskokeiden SM-mittelöissä.

Viime vuonna Alma jäi niukasti finaalipaikasta oltuaan karsintakokeen kahdeksas. Nyt 9-vuotiaana tuloksena oli SM-kulta. Koiraa ohjasi Ari Välimäki, ja sen on kasvattanut Pirjo Välimäki. Porilainen koirakko edusti Satakunnan kennelpiiriä.

SM-hopeaa nappasi Keski-Suomen kennelpiirin novascotiannoutajauros Tollerbay Banjo Accord, jonka omistaa Kati Koto. Pronssille ylsi niin ikään novascotiannoutajauros, Lapin kennelpiiriä edustanut Redadict Ruthless Ranger. Molemmat tollerit ovat jo 11-vuotiaita konkareita.

Tänä vuonna mestaruuskokeen järjestelyvastuussa oli Suomen Noutajakoirajärjestö, joka oli antanut ohjat Labradorinnoutajakerholle. Mainiosti sujuneen tapahtuman keskuspaikkana oli Mustialan koulutila Tammelassa, Etelä-Hämeessä.

Lauantain karsintakoetta haittasi lähes myrskyksi yltynyt voimakas tuuli ja ajoittainen piiskaava sade. Sunnuntain finaali käytiin kauniissa syyskuisessa poutasäässä.

Kommentoi:

Koiramme