Suomen makseille pronssi agilityn MM-kisoista

Agilityn MM-kisat alkoivat Ruotsin Kristianstadissa mainiosti, kun Suomen maksijoukkue ylsi joukkuekilpailussa pronssille.

Suomen mitalijoukkueen muodostivat Janita Leinonen/bordercollie Fu (Against All Odds Czech Fun), Tuulia Liuhto/bordercollie Pirtu (Promillen Pirtu), Kim Kurkinen/belgianpaimenkoira Zorro (Finn Noir Jay-Z) ja Niina-Liina Linna/bordercollie Thor /Tending Gale).

Ruotsin MM-kisoissa on uusi ohjelmaformaatti, jossa kaikkien luokkien joukkuekilpailut keskitettiin kahdelle ensimmäiselle kisapäivälle ja henkilökohtaiset luokat kahdelle viimeiselle päivälle.

Joukkuekilpailuissa kukin maa kilpaili neljällä koirakolla, joista kolmen parhaan tulos huomioitiin sekä hyppyradalta että agilityradalta.

MM-kisat käynnistyivät suomalaisittain upeasti, kun kisojen ensimmäisessä luokassa maksien joukkuekisan hyppyradalla koko Suomen kvartetti paukautti nollatulokset. Muutkin maat onnistuivat niin, että nollatuloksiin ylsi 14 maata, joista Suomi oli yhdeksänneksi nopein.

Toisen päivän agilityradalla nollat olivat tiukemmassa. Nollatulokseen ylsi vain Venäjä, joka nousi hyppyradan 22. sijalta MM-hopealle yhteensä kymmenellä virhepisteellä.

Suomi sijoittui agilityradalla viidenneksi. Leinonen/Fu ja Liuhto/Pirtu jatkoivat nollalinjalla, mutta Linna/Thor saivat kymmenen ratavirhepisteen lisäksi 1,95 sekunnin verran aikavirhettä. Kurkinen/Zorro tulivat hylätyksi, mutta tuo ei rasittanut Suomen kokonaistulosta.

Belgia voitti maksien joukkuekilpailun viidellä virhepisteellä.

Suomen mini- ja medijoukkueet menettivät menestysmahdollisuutensa jo ensimmäisen päivän hyppyradalla. Minikvartetistamme vain Sonia Delatte/shetlanninlammaskoira Stella (Shetwood Dazzling Lady) saivat nollatuloksen, kun muille tuli hylkäys. Medijoukkueelle tuli sama tulos, kun Jonna Kannisto/shetlanninlammaskoira Nana (Karvakedon Justiina) tekivät ainoan tuloksen ja nollan.

Toisena päivänä medien agilityradalla ainoan suomalaistuloksen teki viitosella Outi Leppänen ja kooikerhondje Olli (Bullbenz Kooi Olly Sade).

Medien mitalikolmikon muodostivat Ranska, Tshekki ja Saksa. 27 maasta vain viisi sai tuloksen.

Mineissä Delatte ja Stella tekivät nollan myös agilityradalla. Samaan ylsi Anki Molander ja kääpiövillakoira Wii (Inwhite Love Twister). 

Viro voitti minien joukkuekullan ennen Sloveniaa ja Saksaa.

Kommentoi:

Koiramme